(36)

Inte bara amen och halleluja

ljudbok och e-bok


För Josefin Ă€r det sjĂ€lvklart att hon ska stĂ„ vid den karismatiske pastor Torstens sida. BĂ„de för att hjĂ€lpa honom förverkliga sina andliga visioner, och som hans fru. Ett erbjudande om arbete inom PĂ„skkyrkan verkar vara svaret pĂ„ hennes böner – och ett gyllene tillfĂ€lle att visa Torsten vem hon verkligen Ă€r. Men pastorn har egna planer, och en djĂ€vulsk charm. Hans makt vĂ€xer sig allt starkare i församlingen och Josefin börjar mer och mer se vĂ€rlden pĂ„ hans sĂ€tt, samtidigt gĂ„r det hĂ„rda arbetet ut över hennes eget liv. Är hans avsikter verkligen goda? NĂ€r Torstens ledarskap ifrĂ„gasĂ€tts tar saker och ting en mörk vĂ€ndning. Kommer Josefin att inse sanningen i tid?

Inte bara amen och halleluja Ă€r en varm och humoristisk berĂ€ttelse om en ung kvinnas liv i frikyrkan, men precis som bokens titel antyder finns det en annan sida ocksĂ„ – allt Ă€r mycket riktigt inte bara amen och halleluja.

Aili Lundmark föddes 1968 i Uppsala dĂ€r hon bor Ă€n idag. Efter sprĂ„kstudier arbetar hon nu pĂ„ en avhandling om Elsa Beskows berĂ€ttarsprĂ„k. Aili Ă€r översĂ€ttare och har en roll som stilist för en kommande nyöversĂ€ttning av Nya testamentet. År 2019 debuterade hon med barnboken Prins MĂ„rten fyller Ă„r.


UpplÀsare: Camilla Falk
LĂ€ngd:

2.9

36 recensioner

Sara

2021-05-17

Boken har en mycket simpel handling och Àr full av religiösa floskler byggda pÄ författarens uppenbart frikyrkliga fanatism. PÄ det hela taget ett riktigt Àrkepekoral som varje respektabel person med normalt IQ bör undvika. Dessutom upplÀst av en person som nog bör Àgna sig Ät nÄgot annat Àn att lÀsa in böcker!!

Rode

2021-05-08

Blev vÀldigt beklÀmd nÀr jag lyssnade, sÄ jag uppfattade inte det som en feel good roman.