(3572)

Instängda barn – Vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar

ljudbok och e-bok


Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själva, barnen som aldrig fick gå i skolan. Hur kunde det hända? I Sverige?

Det är tyvärr långt ifrån ett enskilt fall. Ami-Ro bodde isolerad på en gård i Skåne tillsammans med sina sju syskon, sin mamma Stina och pappa Bengt. De levde frånkopplade från omvärlden och utsattes konstant för hot och våld. Pappan fick senare öknamnet ”pastorn” i tidningarna när han dömdes till fängelse för vad han utsatt sina familjemedlemmar för.

Melina hölls gömd från sin pappa i nästan två decennier. Mamman menade att han skulle gifta bort henne och hennes syskon – men sanningen var en helt annan.

I "Instängda barn" har Leone Milton fått komma bakom kulisserna på Ystadsfamiljen och två liknande fall. Vad driver föräldrarna att låsa in sina barn och hur mår barnen som vuxna?

Leone Milton är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit bland andra "Plastikkirurgen", "Ta Makten", "Berättar du så dödar jag dig" och "Monstret från Anderna".



3.9

3572 recensioner

Mia

2024-03-16

Den kunde ha fört fram ett riktigt bra och viktigt budskap, men författaren var alldeles för insyltad personligen och saknade objektivitet så nej, tyvärr. Blev platt fall av det hela.

Maria

2024-02-26

Intressant och obehagligt att sådant kan hända i en sådan modern tid!

Saga

2024-02-16

Man får inte riktigt det man tror. Lite bluffomslag. Många andra historier bland annat om en regissör… irriterande när man vill höra om familjen som utlovat av omslaget