(9)

Instinkt eller insikt

ljudbok och e-bok


Gerhard Bleys personliga resa frÄn ett traditionellt, konservativt management till ett empatiskt ledarskap.

I denna bok beskriver författaren Gerhard Bley – med över 25 Ă„rs VD-erfarenhet frĂ„n större organisationer – sin vĂ€g frĂ„n ett traditionellt management till hans egen unika modell för ett empatiskt ledarskap.

Det empatiska ledarskapet har sin utgÄngspunkt i att ett optimalt ledarskap alltid tar sin början i individens egen personliga utveckling och mognad. Resultatet av ett empatiskt ledarskap blir en organisation prÀglad av tillit, trygghet, balans, autenticitet och motivation, vilket har en direkt effekt pÄ resultat och framgÄng. FramstÀllningens essens handlar om vilken kraft och framgÄng detta kan skapa i en organisation. Men författaren betonar ocksÄ hur synsÀttet kan fÄ mÀnniskor i allmÀnhet, och ledare i synnerhet, att uppleva större harmoni, balans och tillfredsstÀllelse i livet.

Gerhard Bley Ă€r civilekonom frĂ„n Stockholms universitet och University of Arizona i USA. Gerhard har över 25 Ă„rs erfarenhet av företagsledande befattningar och har under de senaste elva Ă„ren varit VD pĂ„ O. Kavli AB. Han har tidigare varit VD för Fagerdala World Foams, VD för Tempur Sverige, VD för Defcom, FörsĂ€ljningsdirektör för Arla Foods och Divisionschef pĂ„ Arvid Nordquist. Till detta ska ocksĂ„ lĂ€ggas mĂ„nga förtroendeuppdrag som bl a styrelseordförande i TĂ€by Galopp, styrelseledamot i AB Trav och Galopp samt som styrelseledamot i en rad andra kommersiella och ideella verksamheter. Gerhard nominerades till utmĂ€rkelsen Årets VD 2018. Idag verkar han som styrelseordförande i flera entreprenörsdrivna företag, som venture partner, som förelĂ€sare om det empatiska ledarskapet och som mentor till unga ledare.


UpplÀsare: Gerhard Bley
LĂ€ngd:

4.3

9 recensioner

Mikaela

2022-10-27

VÀldigt intressant perspektiv pÄ ledarskap och mÀnsklig utveckling o blomstring i en organisation.