(29)

Inred ute – så skapar du magiska uterum

e-bok


"Leonor har en underbar känsla för mönster, färg och textur som hon använder på sitt eget distinkta sätt för att skapa utrymmen som är snygga men också praktiska och mysiga." Tricia Guild grundare av & Creative Director på Designers Guild

De senaste åren har det rullat en grön trädgårdsvåg över oss! Det härliga är att intresset för trädgård och att vara utomhus bara fortsätter. För har man väl börjat är det svårt att sluta...

När dagarna blir längre ser vi framemot långa, loja stunder i en hängmatta under blå himmel, en grillkväll med vänner, ett färgglatt dukat sommarbord, utekök som låter matlagningen ta plats under bar himmel, eller en fika i ett mysigt soffhörn. Din uteplats och trädgård kan ha olika form och funktion. Med hjälp av växter, möbler, textilier och inredningsdetaljer så skapar vi olika stämningar. Men det allra viktigaste är att flytta ut i det fria. Det är ju här livet ska levas!

I boken får du mängder av praktiska råd om hur du skapar rumslighet utomhus och massvis av härlig inspiration och bra idéer om hur du inreder ute. Du får tips på hur du bäst utformar vackra och funktionella uteplatser och hur du får din trädgård att bli en fortsättning på huset. Du får också tips på hur du inreder med växter, textilier, skapar ett praktiskt utekök, bygger din egen relaxavdelning med spabadkar och svalkande utedusch eller hur du bäst förverkligar drömmen om ett växthus.

För att skapa en härligt somrig miljö på din uteplats/trädgård är lika viktigt som att skapa en fin miljö inomhus. Leonor Juhl vill med Inred ute inspirera till att planera för utelivet, att skapa de där mysiga ställena på altanen, balkongen eller i trädgården. Från stadsbalkong ackompanerat av gatans sorl till villaträdgården i sällskap av fågelkvitter när det börjar växa och gro och trädgårds- och odlingssäsongen börjar komma igång det är då vi drömmer om en vacker uteplats, gröna fingrar och doftande blommor.

Om författaren:

Leonor Juhl, alias Fröken Turkos, är den välkända inredaren, fotografen, konstnären och författaren som via sin populära instagramkanal @frokenturkos inspirerar människor att inreda mer färgstarkt och personligt. Vi har även sett Leonor och hennes vackra hem i SVT:s populära program "Vem bor här". Hon har tidigare kommit ut med boken Inred med färg så skapar du ett unikt och personligt hem som hyllats som Bästa inredningsboken, En härlig bok med både färg, hjärta och personlighet och Bästa handboken i färglära och inredning.



3.1

29 recensioner

Tina

2022-05-01

Trevlig inspiration