(843)

Innan du dog

ljudbok och e-bok


Februari 2005: En narkotikapÄverkad tonÄrstjej bevittnar ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms exklusivare omrÄden. Hon ser bÄde förövare och gÀrningsman, men hennes minnesbilder blandas med groteska hallucinationer, vilket gör henne oanvÀndbar som vittne.

Fem Är senare: Terapeuten Siri Bergman har Àntligen fÄtt balans i tillvaron. Hon Àr nybliven mamma och kÀrleken till sambon Markus Àr stark.

SÄ gÄr hon igenom en gammal kartong med papper som tillhört Stefan, hennes före detta man som tog livet av sig. Hon hittar en osannolik koppling till mordet i parken, en koppling som Àr svÄr att bortförklara.

Fast Siri trott att hon kommit över Stefans sjÀlvmord kan hon inte slÀppa tanken pÄ att hans död har med parkmordet att göra, och hon börjar undersöka saken pÄ egen hand. Samtidigt som hon ohjÀlpligt sugs in i det förflutna hotar hennes eget liv att falla samman. Hon tappar alltmer greppet om tillvaron och förvandlas slutligen frÄn jÀgare till villebrÄd.

Innan du dog Àr en spÀnningsroman som handlar om det förflutna och nuet. Om ungdomligt övermod och medelÄlders resignation. Om ett brott och om vilka följder en fruktansvÀrd hemlighet kan fÄ lÄngt senare och lÄngt utanför en inre krets. Det handlar om hur tillit kan förstöras för alltid nÀr de man tror stÄr en nÀrmast sviker. Handlingen rör sig vÀxelvis mellan nutid och sent Ättiotal, dÀr framgÄng och status Àr det som rÀknas i den framvÀxande yuppieeran.

Innan du dog Àr tredje delen i den framgÄngsrika spÀnningsserien om terapeuten Siri Bergman.



4.0

843 recensioner

Peter

2024-01-30

wow den bÀsta hittills och ska börja lyssna pÄ nÀsta nu..

piafredrika

2024-01-17

StrĂ€cklyssnar pĂ„ SiriđŸ„°

Anne-Marie

2023-11-07

Lite rörig med alla tidsförskjutningar nutid/dÄtid -lite jobbigt med ljudbok dÄ. BÀttre med boken.