(240)

Inifrån

ljudbok och e-bok


Anna Kinberg Batra blev Moderaternas partiledare 2015, den första kvinnan i partiets historia. Men i stället för att bli Sveriges första kvinna som statsminister i höst blev hon den första moderatledaren på över 100 år som tvingades avgå i förtid i stället för att prövas i val.

Nu berättar Anna Kinberg Batra vad som hände, hur hon tänkte och hur det kändes. "Inifrån" är hennes personliga berättelse om några dramatiska år i svensk politik, om vardagslivet som statsministerkandidat och om ledarskap när allting förändras.



3.8

240 recensioner

Helena

2023-11-22

Nja, hela hennes berättelse handlade om hur dåligt den Socialdemokratiska regeringen skötte sig. Allra flest skopor å sparkar från Annas sida fick Löfven. Jag trodde boken skulle handla om henne, och om hur och varför hon egentligen avgick. Men om det berättades det bara lite luddigt. Men mer exakta beskrivningar fick man om vad Löfven sagt och gjort olika sammanhang, och hur illa (enligt A.K.B) han skött sig. Jag har läst fler fd partiordförandes böcker, ingen av dom har byggt upp sin berättelse om hur dåligt andra partier, partiordförande och regeringar har skött sitt/sina uppdrag, och hur mycket bättre dom själva hade kunnat göra ist om just dom och deras parti regerat. Det har knappt nämnts något alls om de andra partiernas misslyckanden i de andra fd partiordförandes böcker, men det påpekades det väldigt mycket om i denna boken. Troligen är hon bitter och anklagar Sossarna för att hon själv valde att avgå som partiordförande. Jag trodde att hon skulle ha blivit utsatt av ett massivt mediadrev, och ett verkligt utmobbande av sina partikamrater, men om detta tas väldigt lite upp om i boken iaf. Min bild av AKB minskade rätt rejält.

Anonym

2023-08-10

Mycket intressant👍

Rebecka

2022-06-03

Håller inte med om allt och står inte bakom alla ageranden, men ändå väldigt intressant med många tänkvärda resonemang