(40)

Inferno

ljudbok och e-bok


"Det var med en kÀnsla av vild glÀdje jag ÄtervÀnde till Nordbanans station, sedan jag dÀr avlÀmnat min lilla hustru, vilken skulle fara till vÄrt barn, som insjuknat i fjÀrran land. Fullbordat var alltsÄ offret av mitt hjÀrta! En aning sade mig att det var för alltid vi nu hade skilts ..."

"Inferno" Ă€r en sjĂ€lvbiografisk roman av August Strindberg som skildrar Strindbergs vistelse i Paris och Österrike under Ă„ren 1894-1896. Fokus ligger pĂ„ den psykiska kris som författaren genomlevde och boken Ă€r baserad pĂ„ Strindbergs dagbok "Ockulta dagboken".

August Strindberg (1849-1912) var, och Àr fortfarande, en av Sveriges mest framstÄende författare genom tiderna. Han var ocksÄ bildkonstnÀr, dramatiker och journalist, och Àr kÀnd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterÀra Sverige.


UpplÀsare: Anders Wahlén
LĂ€ngd:

3.8

40 recensioner

M

2022-12-01

Boken Àr mycket bra och fÀngslande. Men upplÀsaren Àr en katastrof. HÄller inte nÄgon pÄ förlaget ens ett minimum av uppsikt pÄ att en upplÀsare Ätminstone ska kunna uttala ord korrekt? Det gÀller alltifrÄn enkla uttryck till uttalet av franska ord. NÀr en roman till stor del utspelar sig i Paris behöver en upplÀsare uttala till exempel gatunamn korrekt. Riktigt dÄligt av förlaget!

Jonas

2022-04-28

Episk

Örjan

2022-04-11

Första mötet med Strindberg blev inte nÄgon revolution direkt. En förvirrad historia utan varken mÄl eller mening blandas med ett snyggt svenskt sprÄk. Möjligen kan mitt dÄliga intryck av boken bero pÄ att upplÀsaren inte föll mig i smaken alls. Han lÀt som en 3-Ärig Stockholmare med ett vuxet fyllos röst och uttal. Till min fasa ser jag dessutom att samma upplÀsare har lÀst in ett antal av böckerna i min "att lÀsa-lista". Jobbigt lÀge för mig.