(39)

In i vildmarken

e-bok


I april 1992 begav sig den tjugotreÄrige amerikanen Christoper McCandless ut i Alaskas vildmark för att ensam vandra runt i naturen - utan mÄl, och utan att ens ha nÄgon karta med sig.

Innan han gav sig av hade han gett sig sjÀlv ett nytt namn: Alexander Supertramp. Han hade skÀnkt bort sina besparingar, övergett sin familj, brÀnt sin bil och sina kontanter och bestÀmt sig för att starta ett helt nytt liv. Fyra mÄnader efter att han gett sig av hittades han död av en jÀgare. Han hade svultit ihjÀl.

In i vildmarken Àr Jon Krakauers sjÀlvlysande, hyllade och nu klassiska skildring av John McCandless liv, lÀngtan och tragiska död, berÀttad med lika delar nyfikenhet och ömsinthet.

JON KRAKAUER, född 1954, Àr en amerikansk författare och bergsbestigare. Han har bland annat skrivit för tidskrifter som Outside och Rolling Stone. In i vildmarken [1996] var Krakauers stora genombrott som journalist och författare, och har sÄlt i flera miljoner exemplar. 1997 kom den lika hyllade, sjÀlvupplevda Tunn luft, som Àven den blev en mÄngmiljonsÀljare. 2007 blev In i vildmarken film i regi av Sean Penn.

»SkrÀmmande och suggestivt. Ett hjÀrtskÀrande drama om mÀnsklig lÀngtan.« The New York Times

»FÀngslande och tragisk. Omöjlig att lÀgga ifrÄn sig.« San Francisco Chronicle

»Det mÄ vara sakprosa, men In i vildmarken Àr ett mysteriedrama av bÀsta sort.«

Entertainment Weekly

»En berÀttelse med en enastÄende kraft.« Washington Post



3.7

39 recensioner

erika

2022-03-07

Han har verkligen försökt att koka soppa pĂ„ en spik. Tidningsartikeln hade rĂ€ckt


Inger

2021-08-12

Kunde tyvÀrr inte lyssna pÄ den som ljudbok men den lÀt mkt spÀnnande

Lotta

2021-07-15

Fantastiskt bok. Vi sÄg filmen en kvÀll. Blev lite tagen/berörd. Letade efter denna bok. Fann den och lÀste den./Tack