(61)

I skuggan av ett krig

ljudbok och e-bok


En gripande roman baserad pĂ„ verkliga hĂ€ndelser – om livet före, under och efter ett vĂ€rldsomvĂ€lvande krig.

Berlin, tidigt 1930-tal. Elisabeth Àr sin mors frÀmsta resesÀllskap och tillsammans utforskar de Europas huvudstÀder tillsammans. Det finns en förvÀntan i luften, en hoppfullhet om hur livet ska bli.

Han Àr stilig och hon vacker. Hans leende lyser upp dansgolvet och samtalsÀmnena avlöser varandra lika graciöst som deras dans. Han heter Paul och Àr lÀkare i Berlin, frÄn första stund Àr han och Elisabeth oskiljaktiga. Han hÀlsar pÄ henne i barndomshemmet i Sverige. FörÀlskelsen blomstrar snabbt och inom kort gifter de sig, efter missfall fÄr de till slut tvÄ barn tillsammans.

Berlin, sent 1930-tal. Kriget Àr nu ett faktum. Privatlivet stormar lika kraftigt som det krig som hÀrjar. Otrohet och sjukdom lÀgger sig som en blöt filt över det en gÄng lyckliga paret och nÀr krigets verkliga hot nÄr den lilla familjen efter otaliga nÀtter av bomber och skyddsrum flyr Elisabeth staden för landet med sina tvÄ smÄ barn. Separerade, endast rumsligt för tillfÀllet. Elisabeth fÄr tillfÀlle att ÄtervÀnda till sitt barndomshem i Sverige tillsammans med barnen, Paul stannar Àn en gÄng kvar i Berlin.

Kommer de nÄgonsin att fÄ se varandra igen? Klarar deras relation de prövningar den mött? Och orkar de kÀmpa för den kÀrlek som en gÄng funnits mellan dem efter en lÄng tid isÀr och med framtidens ovisshet?

Christine Henrich Àr en svensk-tysk lÀkare och författare, född i Berlin och uppvuxen i SkÄne.


UpplÀsare: Anna Godenius
LĂ€ngd:

3.6

61 recensioner

Bengt-Axel

2024-02-01

vÀlskriven

Margit

2024-01-13

Jag var inte sÄ förtjust i huvudpersonen. Egotrippad var hon.

Ewa

2024-01-12

Bryter efter 30min. Klarar inte av upplĂ€saren. - En kanske bra och intressant bok ges inte chansen p.g.a detta..đŸ–€