(123)

I munkens skugga

ljudbok och e-bok


Katja har blivit utmanövrerad frÄn jobbet som mellanchef pÄ kommunen och mÄste komma bort frÄn allt. Det enda som kÀnns lockande Àr att hÀlsa pÄ systersonen Simon, trainee pÄ Unicef i Burma/Myanmar - det gÄtfulla landet som hÄller pÄ att öppna upp mot omvÀrlden.

VÀl pÄ plats i en bungalow i Yangon vÀxer beslutet fram hos henne att genomföra en tyst meditationsretreat i ett av Yangons mÄnga buddhistkloster. Katja behöver lÀra sig att slÀppa taget och "let it pass".

Men hos munkarna i klostret hamnar hon mitt i den hemliga rörelse som hotar landets sköra demokratiska uppvaknande och hon fÄr ansvar för en liten nunna. I stÀllet för att slÀppa taget, tvingas Katja agera.

Samtidigt i en annan del av landet letar modern till den lilla nunnan efter flickans pappa. Han har försvunnit spÄrlöst som en följd av förföljelsen av det folk han tillhör...

I munkens skugga utspelar sig under de Är dÄ den ikoniska Aung San Suu Kyi utsÄgs till statskansler efter fria val. Men den snabba it-revolutionen gav upphov till hatkampanjer som kom att styra landet i en riktning fÄ hade anat. Liksom i Helena Thorfinns tvÄ tidigare romaner Innan floden tar oss och Den som gÄr pÄ tigerstigar skriver hon om vÀrldar hon kÀnner vÀl och berÀttar pÄ flödande prosa om platser och mÀnniskor som Àr okÀnda för de flesta av oss.



4.1

123 recensioner

Kristine

2022-09-29

Fina, autentiska miljöer och fascinerande story. Mycket lÀsvÀrd.

Josefin

2022-09-18

Var lite tveksam i början, dÄ jag inte var överförtjust i böckerna om Sofia o Janne. Men tyckte mycket mer om kÀnslan i den hÀr boken. Dessutom en av mina favoritupplÀsare!

Elisabet

2022-09-15

VÀldigt intressant med tanke vad som hÀnt i Myanmar och sociala mediers roll i politiken Àven i andra lÀnder.