(558)

I ljusets makt

ljudbok och e-bok


Alina Starkov Àr ingen sÀrskild, bara en av alla fattiga, förÀldralösa ungdomar i det krigshÀrjade landet Ravka. NÀr hennes bÀsta vÀn Mal hotas till livet, vÀcks en urÄldrig kraft hos Alina. Hon förs till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny vÀrld öppnar sig för henne. En vÀrld av magi och gnistrande överflöd, men dÀr Alina inte vet om hon kan lita pÄ nÄgon inte ens Grishans mÀktige ledare, SkuggmÀstaren, som kanske Àr den enda som kan hjÀlpa henne att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.

I ljusets makt Àr den första boken i Grisha-trilogin, som utspelar sig i en fantasyvÀrld inspirerad av 1800-talets Tsarryssland. Den följs av Stormens öga och Ur askan, och sedan Àven av den fristÄende duologin Högt spel och Laglöst rike.

Sagt om I ljusets makt:

”Jag Ă€lskar den hĂ€r förĂ€ldralösa, oönskade flickan som förĂ€ndrar vĂ€rlden pĂ„ sitt eget sĂ€tt. Jag Ă€lskar att hon Ă€r trubbig och sur och inte passar in bland de lyckade. Jag Ă€lskar att en grĂ„ mager speta fĂ„r vara den som rĂ€ddar vĂ€rlden, till slut.”

Göteborgs-Posten

”I avslutningen Ă€r det svĂ„rt att skilja ond frĂ„n god och nĂ€r Alina sĂ€tter segel mot uppföljaren fĂ„r hon sannolikt med sig nĂ€stan alla lĂ€sare.”

Dagens Nyheter

”nervigt, hĂ€ndelserikt och oavbrutet spĂ€nnande.”

Svenska Dagbladet


UpplÀsare: Frida Hallgren
LĂ€ngd:

4.2

558 recensioner

Frida

2024-03-09

VÀl skriven bok med mycket spÀnning och twister. Gillar man Röd drottning-serien kommer man att gilla Grisha-trilogin!

Louise

2024-01-26

Riktigt bra!

Nelly

2023-11-12

Fantastisk!