(448)

I lejonets gap

ljudbok och e-bok


Fredagen den 4 april 1997, ett knappt halvÄr efter regeringsskiftet i Norge: Det har varit turbulenta tider för Birgitte Volter alltsedan hon övertog statsministerposten. Men nu Àr hon död. Hon har skjutits i huvudet. PÄ sitt kontor, uppe pÄ sextonde vÄningen i regeringsbyggnaden. Och frÄgan Àr: Vem Àr det egentligen som har blivit skjuten: Àr det statsministern, eller Àr det Birgitte, privatpersonen? Kungadömet Àr skakat. Ett uppbÄd av kriminalare och norska sÀkerhetspoliser arbetar med fallet, dÀribland överintendent HÄkon Sand och kriminalkommissarierna Billy T och Hanne Wilhelmsen. I statsministermordets kölvatten rullas en gedigen politisk skandal upp, en skandal som pÄ ett tragiskt sÀtt berör ocksÄ den mördade och hennes familj. I lejonets gap Àr en historia om skuld och hemligheter, om lögn, intriger och politik. Om vilka som har makten, och hur lÄngt de Àr beredda att gÄ i sin maktutövning...

I lejonets gap Àr den fjÀrde kriminalromanen om Hanne Wilhelmsen.

Anne Holt Àr en av Skandinaviens mest kÀnda och sÀljande kriminalförfattare. Sedan debuten med Blind gudinna har hon sÄlt över 2 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lÄng rad priser bÄde i hemlandet Norge och utomlands.

Anne Holts medförfattare, Berit Reiss-Andersen, Àr privatpraktiserande advokat i Oslo. Hon var statssekreterare dÄ Anne Holt var justitieminister 1996.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.7

448 recensioner

Anders

2024-04-15

otroligt dÄligt slut!

MML

2024-04-15

LĂ„nga dialoger. Bra.

sandra

2023-12-30

krÄnglig svÄrt att hÄlla isÀr karaktÀrer