(474)

I cirkelns mitt

ljudbok och e-bok


NĂ€r en ny NASA-satellit fĂ„ngar bevis pĂ„ ett hĂ€pnadsvĂ€ckande sĂ€llsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrĂ„gasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlĂ€ngtad och nödvĂ€ndig seger – en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pĂ„gĂ„ende presidentvalkampanjen. Presidenten ligger dĂ„ligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrĂ€ttelseanalytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autencitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otĂ€nkbara: hon finner bevis för att detta Ă€r en vetenskaplig bluff -- ett fruktansvĂ€rt frĂ€ckt bedrĂ€geri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och dĂ€rmed försĂ€tta hela vĂ€rlden i ett osĂ€kert tillstĂ„nd. Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gĂ€ng lönnmördare som styrs av en osynlig agent (power broker) som med alla medel tĂ€nker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som Ă€r lika ödslig som farlig och deras enda hopp om överlevnad ligger i att ta reda pĂ„ vem som ligger bakom denna mĂ€sterliga bluff. Sanningen, kommer de att lĂ€ra sig, Ă€r det mest chockartade bedrĂ€geriet av dem alla.

Dan Brown vÀver samman vetenskap och historia till sÄ pÄtagligt pulshöjande spÀnningsromaner att han Àr vÀrldens mest lÀste författare för nÀrvarande. Bara Da Vinci-koden har pÄ tvÄ Är sÄlt i mer Àn 25 miljoner exemplar vÀrlden över. Det Àr den snabbast sÀljande boken nÄgonsin. I Sverige har ingen annan skönlitterÀr bok sÄlt sÄ mycket i originalutgÄva -- 650.000 exemplar f n -- och det Àr inte alls omöjligt att det blir den första som passerar en miljon sÄlda exemplar totalt! I cirkelns mitt Àr den tredje boken av Dan Brown som utkommer pÄ svenska.


UpplÀsare: Per Mattsson
LĂ€ngd:

4.1

474 recensioner

Henrik

2024-03-30

OK

HĂ„kan

2023-12-07

Otroligt spÀnnande men lite för mycket action ibland

Sir

2023-11-18

Seg upplĂ€sare. Ökade hastigheten till 1,2, vilket rekommenderas.Bra bok, men inte i klass med tidigare böcker. Men spĂ€nnande. Rekommenderas.