(321)

I allmänhetens tjänst

ljudbok och e-bok


2013 chockade Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet hade utvecklat verktyg för att kunna läsa alla mejl, avlyssna alla telefoner och läsa alla textmeddelanden, jorden runt. Resultatet skulle vara en aldrig tidigare skådad massövervakning; ett system med insyn i allas våra privatliv.

I boken "I allmänhetens tjänst" berättar Snowden för första gången hela historien: hur han hjälpte till att skapa systemet för massövervakning, och varför han till slut bestämde sig för att krossa det. Från barndomen i Marylands pastorala förorter till de topphemliga positionerna på CIA och NSA spänner denna fängslande, intelligenta och fyndiga berättelse – skriven i exil – om människan, spionen och visselblåsaren som blev vår tids samvete.

Edward Snowden är född 1983 i North Carolina, USA. Snowden rekryterades 2006 av amerikanska CIA och arbetade senare som konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst National Security Agency. För sin gärning har Snowden tilldelats ett flertal priser, såsom the Right Livelihood Award. Snowden beviljades 2013 uppehållstillstånd i Ryssland och befinner sig för närvarande på hemlig ort.


Uppläsare: Figge Norling
Längd:

4.0

321 recensioner

Hanna

2024-02-03

Intressant och spännande men ibland lite för teknisk för mig

Anonym

2023-08-20

Intressant om ES.

Lars

2023-07-31

En bra och välskriven bok där det tydligt framgår att den är skriven av en seriös och kunnig person inom datahantering samt övervakning. Det ger ju en skrämmande bild av hur världens mäktigaste land inte tvekar att bryta mot grundlagar ond förordningar. Hur dess prat om att vara denna sanna demokratin verkligen kan ifrågasättas. Jag trodde att George Orwells framtidsvision i ”1984” beskrev Sovjetunionen men nu pekar den ju med all tydlighet mot USA.