(354)

Hästpojkarna

ljudbok och e-bok


Anton har nyligen tagit studenten och fått jobb inom hemtjänsten. En av dem han besöker är Alexander Kovac, en snart hundraårig man som inte pratar och som vägrar lämna sitt kök. Under ett arbetspass upptäcker Anton att gubben svarar honom genom att stöta med käppen i golvet. De börjar kommunicera, och i vardagsrummet hittar Anton foton på hästar och cirkusartister, och ett brev från Gestapo. Vad har den gamle egentligen levt för liv?

I tjugotalets Tjeckoslovakien växer två pojkar upp på ett barnhem. När den ena behandlas illa, rymmer de och får jobb på en cirkus där de utför de mest häpnadsväckande konster på hästryggen. Cirkusen tar dem vidare till Berlin och den mytomspunna och normbrytande klubben Eldorado. Medan pojkarna börjar förstå vad de egentligen känner för varandra, tar nazisterna makten och samhället hårdnar snabbt omkring dem.

Johan Ehnär skådespelare och dramatiker, och debuterade 2017 med Down under. Hans nya roman för unga vuxna utspelar sig växelvis i nutidens Stockholm och 30-talets Berlin, och följer olika generationer av hästpojkar.


Uppläsare: Johan Ehn
Längd:

4.4

354 recensioner

V

2024-02-24

Underbar författare och uppläsare! Men jag kan tycka det är lite onödigt att alltid ha med homosexualitet i alla sina böcker. Det är ju ändå 2024 och det anses normalt och behöver inte pränta in dagarna i ändå.

Anonym

2023-12-08

Fängslade

Lina

2023-11-06

En mycket sorglig men fin berättelse om att få vara den man är trots att människor runtomkring inte håller med. Väldigt bra författaruppläsning som ger liv åt texten.