(446)

HW & Akkila, Sugardaddy

ljudbok och e-bok


HW & Akkila, Sugardaddy

Hassim Wiklund Àr 35 Är, singel, poliskommissarie och spaningschef. FörÀldrarna Àr oroliga över att han aldrig gÄr ut och roar sig och orsaken Àr att hans storebror blev mördad nÀr Hassim var 17 Är. Mordet förÀndrade familjen för alltid och Hassims dröm, att bli pilot, byttes till att utbilda sig till polis. Brodern Ulriks mördare kunde aldrig Ätalas dÄ bevisföringen inte höll för Ätal. Och varje gÄng han utreder ett mordfall pÄminns han om broderns olösta fall, som han nÀr en inre dröm om att lösa en dag. Innan hans bror Ulrik mördades hade han ett flertal kompisar av bÄda könen och flickvÀnner, men efter broderns död slöt han sig mer och mer och blev till slut en ensamvarg.

Till sin 35-Äriga födelsedag fÄr han en schÀfervalp i present av förÀldrarna som med detta hoppas att han ska tvingas ut och trÀffa nya vÀnner. Inte bara umgÄs med vÀnnen och kollegan Patrik Johansson tillika poliskommissarie. Helst vill de se en kvinna i sin sons liv. Den kvinnan visar sig bli Laura Koskinen som arbetar som djurskötare pÄ Spekeröds Hund & Kattcenter och var den som överraskade Hassim med att ge honom Akkila, som Hassim döper valpen till.

Det första fallet Àr en mördad naken kvinna inrullad i en presenning, som hittas i Svaleboskogen intill ett Àldreboende. NÄgon mÄnad senare hittas ytterligare en mördad kvinna med samma MO, inrullad i en militÀrfilt vid Majvallen. De lyckas fÄ identiteterna pÄ kvinnorna, som visar sig ha varit medlemmar pÄ en sida, Gulddejt.se, för sugardaddys, sugarmoms som hyr sugarbabes och sugarboys. En av kvinnorna, Ellinor Forsythe 26 Är, har kastats ut frÄn familjens hem och Àven uteslutits frÄn Jehovas vittnen, dÄ hon valt en pojkvÀn som inte varit medlem.

Ytterligare ett dubbelmord, som intrÀffar pÄ Avenyn strax före lunchtid, Àr ett gÀngmord, som de arbetar parallellt med de tvÄ första morden.

Hassim och Laura blir sÄ smÄningom ett par och Àven Laura har en schÀferhund, Ville, som tragiskt nog avlider efter en attack frÄn en annan hund. Hassims pappa, Adrian, drabbas av en stroke och klarar sig, och sköts om av mamma Anita. I samband med detta bestÀmmer sig Hassim för att introducera Akkila pÄ sitt jobb. Hon har blivit utbildad till polishund för skydd, och eftersom Hassim utöver kriminalkommissarie ocksÄ Àr spaningschef kan han ta sig friheten att göra detta.

Kriminalassistenterna Camilla och Rebecka, som Àr ett par, Àr mycket förtjusta i Akkila och pÄ varje morgonmöte ger för det mesta Rebecka godis till henne.

Hassims förÀldrar, Adrian och Anita, trÀffades i sin ungdom pÄ Kanarieöarna, Las Palmas, och Adrian flyttade med Anita till Sverige, och de har ett sommarhus i Puerto Rico pÄ Kanarieöarna.

Lauras farfar adopterades av ett par boende pÄ Gullholmen, Orust kommun, under den tid som mÄnga finska barn kom till Sverige med en lapp om halsen. Det berÀttas ocksÄ om den hÀr hÀndelsen i boken.

Lauras förÀldrar, Miro och Sanna Koskinen, har behÄllit huset pÄ Gullholmen och anvÀnder det som sommarstuga, och Hassim och Laura besöker det, och eftersom han aldrig varit pÄ ön tidigare blir det en hÀrlig upplevelse för honom och Akkila.

Samtidigt som tvÄ unga killar blir mördade pÄ Avenyn kommer ocksÄ en skottskadad kille in pÄ akuten, Iddy, som har ett gediget brottsregister, och hans forna gÀngkompis, Sammy Cohen tvingas in i ett farligt spel för att söka information om gÀngen.

Hassim, Patrik, Camilla och Rebecka tillsammans med gruppen poliser arbetar med att fÄ tag pÄ de som umgÄtts med Ellinor och det andra offret, Lisa Svensson, och det visar sig att kvinnorna kÀnt varandra. De förhör en mÀngd mÀn som haft kontakt med kvinnorna och fÄr veta att Ellinor trots uteslutningen umgÄtts med sin bror Björn, som Àr tio Är Àldre Àn sin syster.

Camilla, kriminalinspektör, vill hjÀlpa till att fÄ tag pÄ mördaren/mördarna genom att bli medlem pÄ sidan Gulddejt.se och trÀffar en av de mÀn som tagit kontakt med henne. Rebecka, som Àr partner till Camilla fÄr inte vara med under operationen och Àr orolig för Camillas sÀkerhet. Under mötet, som Àger rum pÄ restaurang OŽLearys pÄ Centralstationen, kÀnner Camilla en djup avsky inför mannen som vill hyra hennes tjÀnster mot betalning. Camilla bÀr en dold kamera och nÀr filmen visas dagen dÀrpÄ upptÀcker Rebecka och Hassim att mannen hon trÀffat Àr Ellinors pappa Erik Forsythe.

NFC har tagit fram tvÄ fullstÀndiga dna-profiler och fingeravtryck pÄ filten och presenningen, men de har ingen trÀff i registret. NÀr de fÄr veta att mannen som trÀffat Camilla Àr Ellinors pappa, tar de in honom pÄ förhör för att fÄ hans dna, utan hans vetskap, och det lyckas. Det visar sig vara en trÀff och det andra dna-t har slÀktskap och visar sig vara, Ellinors bror, Björn.

Under förhör pressas Erik Forsythe och erkÀnner, och med detta hÀktas bÄde far och son för mord.

NÀr de pratar med gÀngmedlemmen Iddys syster Anisa, som brutit med familjen pÄ grund av alla problem med gÀng och annan brottslighet, berÀttar hon dels om Sammy Cohen och dels om ett namn Adinferos, som verkar vara gÀngets ledare eller ett namn som fÄr de övriga att darra av skrÀck nÀr namnet nÀmns.

Hassim och Patrik kontaktar sina informatörer och fÄr veta att han existerar och troligen arbetar eller pressar pengar av en krögare i Majorna. Det visar sig att Adinferos pressar krögaren Sven Karlsson pÄ pengar och de gillrar en fÀlla för att Àven fÄ Adinferos dna, eftersom de inte kan hitta hans namn Mungo Norsberg i nÄgot register.

Det lyckas och det visar sig att han heter Daniel Ottoson och Àr misstÀnkt för tvÄ mord, misshandel och grovt rÄn med handeldvapen och efterlyst. Med hjÀlp av Sven Karlsson lyckas de gripa Daniel Ottoson och Àven Akkila gör en insats, vilken fÄr Hassim att anvÀnda sitt tjÀnstevapen.

Eftersom som detta Àr den första delen i fristÄende serie med Hassim Wiklund och hans polishund Akkila kretsar boken mycket kring honom och Laura Koskinen för att lÀsaren ska lÀra kÀnna dem och bli nyfiken pÄ att fÄ veta mer om deras nyblivna förhÄllande. Adrian Wiklund, vars far var född i Marocko emigrerade till Kanarieöarna och Adrian Àr född dÀr. DÀrav Àr Hassim mörkhyad och har fÄtt namnen Hassim, Joel efter sin farfar.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.6

446 recensioner

Agneta

2023-12-06

okej

Kamilla

2023-10-28

lite svÄrt att komma in i men sedan ganska okej historia men med det sagt sÄ ser jag fram mot nÀsta bok nu med en gÄng.

Annika

2023-08-18

jÀtte bra