(283)

Hur ljuset tar sig in

ljudbok och e-bok


»Det Àr en njutning att lÀsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« The New York Times

»Jag Àlskade allt med den hÀr boken!« LÀser just nu

»There is a crack in everything. That's how the light gets in.« Leonard Cohen

Julen nÀrmar sig och i Québec innebÀr det en tid av blÀndande snöfall, glimrande belysning och sammankomster med vÀnner framför vÀrmande brasor. Men för kriminalkommissarie Gamache faller en skugga över den vanligtvis festliga perioden. De flesta av hans bÀsta poliser har lÀmnat mordroteln, och fientliga krafter har börjat samlas mot honom.

SÄ nÀr Gamache fÄr ett meddelande frÄn Myrna Landers om att en gammal vÀn inte anlÀnt som vÀntat till smÄstaden Three Pines vÀlkomnar han möjligheten att komma bort frÄn stan. Gamache blir förbryllad av Myrnas motvilja att avslöja namnet pÄ sin vÀn och upptÀcker snart att den saknade kvinnan en gÄng varit en av, inte bara Nordamerikas, utan vÀrldens mest kÀnda personer och som nu Àr i princip bortglömd.

Under utredningens gÄng dras Gamache allt djupare in i Three Pines vÀrld. I allt högre grad utreder han inte lÀngre bara Myrnas vÀns försvinnande, utan söker ocksÄ en trygg plats för sig sjÀlv och de kollegor som Ànnu Àr honom trogna. Finns det lugn att finna ens i Three Pines? Och till vilket pris?

LOUISE PENNY Àr en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal sprÄk och sÄlt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fÄtt henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för BÀsta kriminalroman (fyra Är i rad) och Anthony-priset tvÄ gÄnger.

»En mÀsterlig, nyanserad spÀnningsroman dÀr tonen och miljön Àr precis lika fÀngslande som mordgÄtans vem och varför.« People

»Armand Gamache stÄr högt pÄ listan över favoritkaraktÀrer.« Lottens bokblogg

»Det börjar rejÀlt spÀnnande och spÀnningen ökar sedan hela tiden, Ànda till slutet. Betyg: 4,5 av 5.« Bokföring enligt Monika


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.3

283 recensioner

Ingvar

2023-09-18

Mer Àn spÀnnande. Den bÀsta boken hittills i denna fantastiska serie?

Nicklas

2023-08-09

BĂ€sta boken om Gamache

Kristina

2023-05-03

Louise Penny har skapat en fantastisk vÀrld i sina spÀnnande böcker. Skickligt! LÀs dem i turordning.