(182)

Hunter i Huskvarna

ljudbok och e-bok


Elva noveller. Elva inlÀsare. En extraordinÀr ljudbok.

BerÀttelserna i "Hunter i Huskvarna" utspelar sig i trÄnga svenska landskap och ute i vÀrlden, mellan barndom och förbrukade liv, mellan sorg och livsgnista, mellan rÄ verklighet och saga. Det Àr valar och barer och nedlagda fabriker, det Àr stÀder och familjer i ruiner, ensamma divaner och nÀckrosor och rovdjur, begravningar och hÀmndbegÀr och hemliga sÀllskap och den eviga frÄgan om förlÄtelse. Elva öden som tillsammans skapar en svindlande mytologi om kÀrlek och överlevnad.

"NÀr VÀttern öppnar sig som ett isblÄtt skimrande hav, det Àr nÀr man kommer Äkande norrifrÄn, jag har aldrig sett nÄgot sÄdant nÄgon annanstans, nÀr ljuset slÄr in i backspegeln dÄ tÀnker jag att jag Àr i Los Angeles, att det hÀr Àr mitt Los Angeles. Jag kör snabbt hela den strÀckan, med en förvÀntan som inte kommer att infrias, men som Àr dÀr varje gÄng, som om livet börjar precis dÀr. Den kÀnslan försvinner efter Tokeryd, nÀr vÀrlden liksom krymper och sugs in som i en svart sÀck."

Ingela Olsson lÀser "Hunter i Huskvarna"

Evin Ahmad lÀser "Valarna"

Göran Ragnerstam lÀser "Lone star state"

Lena Endre lÀser "VictorianÀckrosen"

Ella Schartner lÀser "Tre systrar"

Liv Mjönes lÀser "American hotel"

Gizem Erdogan lÀser "SjöhÀsten"

Reine Brynolfsson lÀser "Familjen"

Eva Melander lÀser "Min psykoanalytiker"

Hanna Ardéhn lÀser "Vi var rovdjur"

Rebecka Hemse lÀser "SkogÄs"



3.5

182 recensioner

Jennifer

2023-09-30

SprÄket gör historierna sÄ levande och Àkta men samtidigt lite krypande realistiska.

Bette

2022-10-05

Vissa av novellerna Àr medryckande och skapar eftertanke. Andra Àr mer knasiga och flummiga, men undrar om författaren rökt pÄ...

Tara

2022-09-23

Det var fantastiska noveller.