(143)

Humlan Hanssons hemligheter

ljudbok och e-bok


Vinnare av Augustpriset 2020: Årets svenska barn- och ungdomsbok!

Tankarna flyger till Barbro Lindgrens böcker om Lilla Sparvel men ’Humlan Hanssons hemligheter’ leviterar frĂ„n en tryggare, varmare grund. Som vore Humlan en mer emo version av Pippi LĂ„ngstrump. En kapabel vardagshjĂ€lte för 2020talet Ă€r hon i varje fall.

Pia Huss, Dagens Nyheter.

Till den hÀr boken finns en lÀrarhandledning och ett aktivitetsblad.

Hemligheter jag bara berÀttat för Nour:

Jag har snattat ett paket tamponger (fastÀn jag inte ens har fÄtt min mens).

Det var jag som klottrade pÄ stenen bakom skolan (jag skrev namnet pÄ ett hÄrdrocksband jag inte gillar för att ingen skulle misstÀnka mig).

Ibland Àr jag rÀdd för att mamma och pappa ska dö.

Humlan ska bli konstnÀr precis som faster Fanny som Àlskar ost och konst och alltid sÀger vad hon tycker. Inte alls som Humlans mamma som gÄr pÄ stenÄldersdiet och suckar Ät allt. Men nu har faster Fanny tappat livsgnistan och slutat att skapa. Dessutom har Humlans bÀsta vÀn övergivit henne för hÀsttjejerna. Ibland kÀnns det som om Humlan förvandlats till ett akvarium av tÄrar och dÄ mÄste hon lÄsa in sig pÄ skoltoaletten och tömma ut lite. Hon Àr faktiskt rÀtt bra pÄ att grÄta. Kanske ska hon bli bÄde berömd konstnÀr och filmstjÀrna nÀr hon blir stor?



4.2

143 recensioner

Tiffany

2024-04-12

Underbar underbar! Ett barns perspektiv tydliggörs enormt och jag blir mer medveten om vad min roll som vuxen spelar, oavsett kontext ♄

L

2023-03-22

👍👍👍👍

Ebbe

2022-07-13

đŸŒș🍉🍉