(758)

Hudbibeln

ljudbok och e-bok


REVOLUTIONERA DIN HUDVÅRD

Vi vet förvÄnansvÀrt lite om huden, kroppens allra största organ. Kanske Àr det dÀrför vi fortsÀtter smörja in den med krÀmer som innehÄller bakteriedödande Àmnen och lÀgger stora pengar pÄ mÀngder av overksamma produkter? Hade vi vetat mer om vÄr hud skulle vi vara mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser de innehÄller. Vi skulle ocksÄ Àta betydligt fler morötter och se till att sova riktigt gott om natten. Bland annat.

Johanna Gillbro Àr hudforskare och har de senaste tio Ären blivit vÀrldens mest citerade skribent inom cosmetic science. I Hudbibeln hjÀlper hon oss att förstÄ huden ur ett helhetsperspektiv. Vi fÄr lÀra oss grunderna inom hudlÀra och hudvÄrd och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Gillbro slÄr hÄl pÄ flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvÄrdsindustrin: hudens mikrobiom, det vill sÀga bakteriefloran, och den ovÀntade pÄverkan mikrobiomet har pÄ vÄr hud.



4.1

758 recensioner

Anonym

2024-02-18

Mycket intressant och tankevÀckande!

Margit

2023-09-18

Lite svĂ„rt att ”ta anteckningar” ibland. Men det gĂ„r att spola tillbaks. Bra jĂ€mförelser med livsmedelsindustrins regelverk.

Alice

2023-05-12

VÀldigt tydlig och omfattande. LÀrde mig en massa. Mycket bra upplÀst.