(64)

Hon som ser: En sann historia

ljudbok


TÀnk om du kunde se in i framtiden, hur skulle livet bli dÄ? Det vet sierskan Anna-Lena Vikström.

Allt började i den lilla byn Hacksjö i Lappland dĂ€r Anna-Lena vĂ€xte upp. Redan som fyraĂ„ring hade hon utomkroppsliga upplevelser. Som tonĂ„ring fick hon ofta höra av byns invĂ„nare att hon ”hade gĂ„van” och det var mĂ„nga som ville fĂ„ hjĂ€lp att hitta bortsprungna jakthundar eller saker de tappat. Som ung vuxen letade hon i kyrkans vĂ€rld efter en förklaring till sina upplevelser, men bestĂ€mde sig till slut för att ge upp yrkesbanan som diakon och gĂ„ sin egen vĂ€g.

Valet att stÄ pÄ egna ben och utveckla sina förmÄgor har fört henne vÀrlden över. Genom personliga möten med sÄvÀl andliga ledare som kursdeltagare och mÀnniskor i olika livssituationer har hon fÄtt chans att föra arvet frÄn de lapplÀndska förfÀderna vidare.

Hon som ser Àr en öppenhjÀrtig bok om hur krÄngligt, drÄpligt och annorlunda livet kan bli för den som har mediala förmÄgor. Det Àr ocksÄ en spÀnnande berÀttelse om en jordnÀra person som lyckas kombinera sitt ovanliga yrke med livet som smÄbarnsmamma.

Det var nĂ€r Eva Wiklund trĂ€ffade Anna-Lena Vikström i jobbet som lokaltidningsjournalist som nyfikenheten vĂ€cktes. Ett par Ă„rs intervjuer och besök i Anna-Lenas hemtrakter i Lappland blev till ett personligt portrĂ€tt av sierskan, som Ă€ven kallats ”VĂ€rmlands Saida”.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.0

64 recensioner

Sandra

2021-09-27

HĂ€rlig bok ❀

Ulrika

2021-07-22

Dröjde lite innan man kom in i boken, men vÀl dÀr, en kanon bra bok

madelen

2020-12-18

LÀttlyssnad. TankevÀckande men passar nog inte alla.