(358)

Hon kallades Daisy : att finna en farmor

ljudbok och e-bok


Prinsessan Christina fick aldrig lĂ€ra kĂ€nna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 Ă„r gammal för exakt 100 Ă„r sedan, höggravid med sitt sjĂ€tte barn. Hon lĂ€mnade inte bara familjen i förlamande sorg – hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det sĂ„ tyst efter henne?

Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gÄtt igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att fÄ veta mer. I "Hon kallades Daisy" ger hon liv och fÀrg Ät en öppen och mÄngsidigt begÄvad brittisk prinsessa som blev blixtförÀlskad i en svensk prins i Kairo, kallades solstrÄlen pÄ Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige.



3.9

358 recensioner

Susanne

2024-03-04

En sÄn fin och intressant bok. Tack prinsessan Christina.

PJ

2024-02-09

En ytterst vÀlskriven bok pÄ vÄrdad, kanske för den yngre lÀsaren, arkaisk svenska. Den Àr mycket vacker med eleganta detaljer. Kanske Àr typsnittet (sanserif) samt den breda textspalten lite svÄrlÀst men bidrar till trots allt till skönhets upplevelsen. Trevligt, förutsÀgbart bildmaterial. Föredömligt med personregister. Jag fick lÀra kÀnna en person ur vÄrt kungahus som jag inte ens visste hade existerat. Ett personportrÀtt tecknat med kÀrlek av barnbarnet.

martsbo2

2024-01-27

Bra