(37)

Hjärtlös

ljudbok och e-bok


Av författaren till succéserien The Lunar Chronicles

»Det här är något av det allra bästa jag läst, jag är helt mållös.« Värdarna jag lever i

»Den här boken var allt jag kunnat drömma om.« Betyg 5 av 5, Anna Marias blogg

Långt innan hon blev Underlandets stora skräck var Hjärter dam bara en flicka som längtade efter kärlek.

Catherine är en av de mest eftertraktade flickorna i hela Underlandet, och dessutom den fortfarande ogifte Hjärter kungs särskilda favorit. Men Catherine är inte intresserad. Hon drömmer om att öppna ett konditori som ska förse hela riket med ljuvliga bakverk. Men för Catherines mamma är en sådan sysselsättning helt otänkbar för någon som ska bli landets nästa drottning.

När Cath går på en bal – där planen är att kungen ska fria till henne – lär hon känna Jest, den stilige och mystiske hovnarren. Trots alla risker inleder hon och Jest ett intensivt, hemligt förhållande. Men i ett rike som bubblar av magi, dårskap och monster har ödet gjort upp helt andra planer för henne…

MARISSA MEYER är en amerikansk ungdomsboksförfattare som gjort succé med sin The Lunar Chronicles-serie (varav Cinder, Scarlet och Cress kommit ut på Modernista). Hjärtlös [Heartless] är hennes nya fristående roman, där vi får följa tonårstjejen som en gång ska bli en av litteraturens mest ökända skurkar: Hjärter dam i Alice i Underlandet.


Uppläsare: Anna Lyons
Längd:

3.4

37 recensioner

Niffi

2023-12-01

Fantastisk bok, endast slutet som drar ner betyget, men endast för att man hoppats på annat.

Anonym

2023-07-24

Detta är inte slutet på serien The Lunar Chronicles som ni har uppgivet att de är. De är Whinter som är slutet på serien. (Finns inte på svenska) Detta är en fristående bok om en karaktär som finns med i The Lunar Chronicles.

Idun

2023-06-01

Jag älskar boken! Det gör mig glad att känna igen referenser från filmen och jag älskar alic i underlandet. Jag blev så glad av att höra att den fanns på Nextory.