(212)

Hjärtlinjer

ljudbok och e-bok


Som tonåringar rymmer tvillingsystrarna Desiree och Stella Vignes till New Orleans. Där inser Stella för första gången att hennes hud är så ljus att andra människor kan ta henne för vit. Så snart hon upptäckt kraften i den förklädnaden finns ingen återvändo.

Tjugo år senare lär två unga kvinnor känna varandra i 80-talets Los Angeles. På ytan har de inte mycket gemensamt, men de delar samma rötter.


Uppläsare: Astrid Assefa
Längd:

3.8

212 recensioner

Maria

2022-09-21

Alla dessa lögner vad de gör med en människa och de i dess närhet. Tycker boken är lite för rörig och gillar inte slutet.

Matilda

2022-09-02

En stark början, en helt okej mitt, men sedan var det som att författaren fick bråttom att hämta ungarna och det speglas i slutet. Avhugget, oavslutat och inte alls tillfredsställande. En bit in i boken insåg jag också att hon konsekvent bara skrev en handfull fraser i bokens nutid. Sedan slungades man gång på gång in i ett långt (flera sidor) sjok av minnesbilder och återberättande. Om nu den tiden är viktig för bokens historia så undrar jag varför hon inte berättade om den kronologiskt istället? För många och långa återblickar, där dessutom hela historien nystas upp, är inte ett behagligt sätt att tillgodogöra sig en berättelse.

Malin

2022-07-08

Vi får följa tvillingarna i deras barndom, ungdom och sedan när Jude och Kennedy är unga - lite i taget och växelvis mellan dåtid och nutid.  Det är en fascinerande berättelse och ger en insikt i det faktum att rasism inte bara gäller färgad vs vit, utan även det faktum att “graden av mörkhet” var (är…?) signifikant. Reese och hans historia var också intressant och tidvis hjärtskärande. I det stora hela - en bok jag rekommenderar!