(39)

Hjärtats förräderi

e-bok


New York Times bästsäljande författare Brenda Joyce tar dig tillbaka till skotska högländerna där striden för mark, frihet och kärlek ännu rasar.

Den mäktiga familjen Comyn har aldrig accepterat Alana som en av dem, de har enbart sett henne som en oäkting. Utstött och bortglömd har hon växt upp i ensamhet, uppfostrad av sin älskade farmor, på säkert avstånd från kriget som härjar i Skottland. Men när en strid rasar i närheten av hennes hem dras hon dit som av osynliga krafter och räddar livet på en fiendekrigare, den mäktiga Iain av Islay. Den osjälviska handlingen försätter hennes liv i fara.

Iain har svurit sin trohet till den mäktige Robert Bruce, och Alana får på inga villkor röja sin identitet. Åtrån de känner för varandra går emellertid inte att förneka och ohjälpligt dras de in i ett stormigt och förbjudet kärleksförhållande. Men när Bruces armé påbörjar den slutgiltiga förstörelsen av Brodie Castle, där Alana har sitt hem, måste hon välja sida. Ska det bli hennes familj, vars acceptans hon alltid har sökt men aldrig fått, eller mannen hon så orätt älskar?