(44)

Historiens största kungar och drottningar

ljudbok och e-bok


I dag har kungar och drottningar ingen större makt. Deras göranden och låtanden har ofta störst betydelse för skvallerpressens förstasidor. Förr i tiden kunde emellertid den krönte härskarens personlighet, begåvning och ambitioner kasta ut ett land i blodigt krig, leda till enanden av starka riken eller kontakter med nya delar av världen.

En kvinna på tronen var otänkbart i medeltidens Europa, men ändå lyckades en dansk kungadotter vinna hela tre riken och samla dem i en union. Tack vare sin styrka och sitt skarpsinne blev Margareta i slutet av 1300-talet den mäktigaste personen i Nordens historia. Ett drygt århundrade efter Margaretas död tog Kristian II över det enade Norden. Kung Kristian, som var brutal och manipulativ, hamnade i en maktkamp med Gustav Vasa. Den unge svenske adelsmannen och upprorsledaren var stöpt i samma form som den danske kungen – stenhård och skrupelfri. De båda dödsfiendernas maktkamp drog ett blodigt spår genom Norden.

Lyssna på historierna om arton kungar och drottningar och om deras nederlag, segrar – och älskarinnor.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.



3.4

44 recensioner

Birgitta

2023-07-09

Det saknas ett kapitel, bra att kunna återuppväcka fördjupa skolkunskaper. Tänker att detta skulle man fått lyssna på då lektioner var röriga och tråkiga som Pommerns delning.

Pernilla

2022-07-06

Bra , men i mitten av boken fattas en del av ett kapitel.