(745)

Himmelstrand

ljudbok och e-bok


Det ser ut att bli en fin dag pĂ„ Saluddens camping. Himlen Ă€r djupblĂ„ och grĂ€set underbart grönt. ÄndĂ„ Ă€r nĂ„gonting helt fel. IgĂ„r var allt som vanligt; glada röster, osande grillar, mygg och vin i plastglas. Men nu Ă€r allt försvunnet. Campingen, sjön, till och med solen Ă€r borta. Det enda som finns Ă€r det oĂ€ndliga grĂ€sfĂ€ltet, fyra bilar med husvagnar, Ă„tta vuxna, tvĂ„ barn, en hund och en katt.

Alla inser de att nÄgot ofattbart hÀnt under natten. Hur ska de kunna ta sig bort frÄn denna orimliga plats? För den gamla vÀrlden finns nÄgonstans, ett mobilsamtal gÄr plötsligt fram och radion spelar gamla schlagrar. Snart börjar ocksÄ mÀrkliga, skrÀmmande figurer dyka upp. Monstruösa varelser som fötts ur de Ätta vuxnas mest traumatiska upplevelser. Och sÄ

mörknar himlen. Regnet Àr pÄ vÀg, som en befrielse. Men det Àr ett regn som ingen ens i sin vildaste fantasi kunnat förestÀlla sig. Det Àr nu den verkliga mardrömmen börjar.

JOHN AJVIDE LINDQVIST Àr Sveriges obestridlige skrÀckmÀstare, författare till LÄt den rÀtte komma in m fl böcker som tillsam- mans sÄlts i över en halv miljon exemplar bara i Sverige och givits ut i 29 lÀnder. Han har ocksÄ skrivit filmmanus, teaterpjÀser och mottagit en rad priser.


UpplÀsare: Thomas Oredsson
LĂ€ngd:

3.5

745 recensioner

Sofia

2024-04-16

JÀttebra! Ganska makaber men en vÀldigt spÀnnande bok som man inte kunde förutse. Ser fram emot att lÀsa nÀsta bok i serien

Izabella

2024-04-01

HÀngde inte riktigt med och var nÄgot lÄngtrÄkig

Lisa

2024-02-29

12 timmars beskrivning av helvetet, subtilt, pulserande skrÀck. Om det makabra mÀnskliga och naken ondskan. Och vilket ju helt klart Àr Ajvides stora styrka Àr karaktÀrerna Àven i denna bok makalöst vÀl beskrivna med smÄ humoristiska detaljer som inte gör en minut lÄngtrÄkig. DÀremot Àr detta inte hans bÀsta story men pÄ nÄgot vis en udda, mÀrklig mardrömsvandring. UpplÀsaren var inte helt lÀtt att vÀnja sig vid. Men gav ÀndÄ stÀmningen av sömnig dimma. LyssvÀrd!