(414)

Himmelsdalen

ljudbok och e-bok


Dalen mellan bergen i Schweiz Àr ett paradis pÄ jorden. Eller Ätminstone ett paradis för mÀnniskor med vissa psykiska Äkommor, som behöver vila upp sig i lugn miljö med hög luft, god mat och professionell omvÄrdnad. SÄ ser det i alla fall ut.

Men varför Àr det dÄ sÄ förtvivlat svÄrt att ta sig dÀrifrÄn? Och vad har alla patienter gjort för att ta sig dit?

Svenske Danielkommer till Himmelsdalen för att besöka sin tvillingbror Max, som han haft sporadisk kontakt med. Max vill be honom om en tjÀnst: att byta plats med honom sÄ att han hinner ordna upp lite privata affÀrer. PÄ grund av en skuld har hans flickvÀn blivit misshandlad av ett gÀng skrupelfria kriminella. Bara nÄgra dagar, sÄ han kan betala skulden och rÀdda flickvÀnnen. SnÀlla? Daniel ger med sig, och Max ger sig av.

Men kommer inte tillbaka. Daniel förstÄr att Max Àr mycket mer manipulativ och farlig Àn han nÄgonsin har trott. Och det vÀrsta Àr: sÄ Àr alla andra i Himmelsdalen ocksÄ. Den öppna friska dalen Àr ett fÀngelse för riktigt sjuka mÀnniskor, farliga bÄde för sig sjÀlva och omvÀrlden. Och personalen kan han naturligtvis inte övertyga om att han inte Àr han utan att han Àr sin bror.

Marie Hermansons nya berÀttelse Àr en spÀnnande, mÄngbottnad berÀttelse, med thrillerna snabba ovÀntade vÀndningar, och den samhÀllskritiska romanens tankevÀckande tilltal. Den kan pÄminna om sextiotalets vassa prosakonst, om PC Jersilds tidiga romaner.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.0

414 recensioner

Malin

2023-08-31

Mycket spÀnnande och vÀlskriven bok med en toppenbra upplÀsare!

christel

2023-08-04

wow..en fantastisk bok đŸŒșđŸŒșđŸŒșđŸŒșđŸŒș

Eli

2023-07-19

SpÀnnande och svÄr att slÀppa. Utspelar sig pÄ en speciell plats och med ett förvÀxlings-tema som fÄngade mig.