(814)

Himmelsberget

ljudbok och e-bok


Sommaren stÄr för dörren och Olofströmsborna samlas pÄ Holje marknad i den ljumma kvÀllen. FeststÀmningen förvandlas i ett slag till kaos nÀr en kvinna sÀtter eld pÄ sig sjÀlv mitt i trÀngseln. Vem Àr hon och varför har hon begÄtt den fruktansvÀrda handlingen? Ingen verkar sakna henne och det Àr svÄrt att fÄ fram en identitet.

LĂ€raren Jacob Ă€r Ă€ntligen pĂ„ en bra plats i sitt privatliv, men pĂ„ jobbet stĂ€lls han inför nya utmaningar. Han har en ny elev i sin klass – en ensamkommande tonĂ„rsflicka som uppenbart plĂ„gas av nĂ„got. Han fĂ„r en kĂ€nsla av att det inte stĂ„r rĂ€tt till pĂ„ boendet dĂ€r flickan placerats.

Annie som Àr journalist skickas till Olofström för att försöka ta reda pÄ mer om den oidentifierade kvinnan. En plats hon motvilligt ÄtervÀnder till. Men undan för undan blir hon alltmer besatt av att ta reda pÄ sanningen. Det blir inte enklare av att hon redan första kvÀllen blir berusad och hamnar i sÀng med polisen, Nikola.

HĂ€ndelser i det förflutna kommer Ă€n en gĂ„ng upp till ytan och skakar om det lilla samhĂ€llet, i Emma Olofssons nya Olofströmsmorden-deckare, en fristĂ„ende uppföljare till hyllade ”Halen”.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.0

814 recensioner

Maria

2024-01-07

Nja, ”sĂ„ dĂ€r”
 Den fĂ€ngslade mig aldrig, det gör dĂ€remot denna upplĂ€sare ⭐ Tyckte nog boken var lite för rörig, och orealistiskt overklig. Huvudpersonen Jacob verkar vara en ganska trist person 


Berit

2023-12-29

SpĂ€nnande 👍

Susanne

2023-12-19

Bra