(33)

Himmel, helvete och allt däremellan : om känslor

ljudbok


Känslor binder oss samman, likväl som de har kraften att plåga och sära på oss. Känslor är involverade i alla våra vardagshandlingar och i våra relationer. De skapar vår upplevelse av identitet och självkänsla, de är verktygen för att förstå andra människor och de vägleder oss till förnuftiga beslut. De är, kort sagt, en nödvändig kompass i tillvarons snåriga terräng. Känslor är inte en onödig och irriterande biprodukt som gör oss ineffektiva. Tvärtom, det är bra att vara känslosam, känslig, känslomedveten.

Anna Kåver vill att du som läser boken ska förstå dig själv och dina medmänniskor bättre och också veta hur du kan hantera dina egna och andras känslor. Hon vill bidra till att öka din tolerans och acceptans av dig själv som en i grunden känslosam, irrationell och oerhört mänsklig människa. Först då blir du riktigt klok och förnuftig.

Boken är skriven för allmänheten och som fördjupningslitteratur för patienter, studerande och professionellt verksamma inom vård och psykiatri.



4.0

33 recensioner

Alexandra

2023-08-30

Älskar rösten. Bra bok om olika känslor

Leyla

2023-06-05

Fantastiskt bra! Annas röst, bokens upplägg och innehåll. Konkreta övningar … denna bok har det mesta som behövs för att kunna förstå sig på känslor ❤️

Annamaddesarndal17

2022-05-16

Det här boken är att återkomma till, fantastisk klok och beskriver komplicerade känslor på ett enkelt och begripligt sätt. Att ta med sig både personligt och i yrket, samt mötet med andra människor. Tack!!