(7)

Himlen bar inga moln

ljudbok och e-bok


Himlen bar inga moln sÄ starka att de förmÄdde bÀra allt detta. NÀr man en gÄng förstÄtt att livet Àndras i det hastiga ögonblickets till synes slumpvisa val, blir livet sedan aldrig likadant.

Den framgÄngsrika författaren Maria ÄtervÀnder till den norrlÀndska hemstaden och barndomsvÀnnen Britt-Ingers som blivit kvar. Maria lever ett tryggt liv med sina böcker, mannen Peter, hans son Rasmus och sÄ katten. Hon trivs i det, vill inte att det ska förÀndras.

Britt-Inger har ett helt annat liv. Hennes tonĂ„rsdotter Tove har dragit sig undan in i sitt mörker och med maken Bengt blir det pĂ„ sin höjd ett grĂ€l – men mest Ă€r det tyst dĂ€r vid köksbordet.

Och nu har Britt-Inger bett sin gamla vÀn hjÀlpa henne med dottern. Men mötet och minnena blir inte som nÄgon av dem tÀnkt sig.

Himlen bar inga moln Ă€r en historia om vĂ€nskap och kĂ€rlek – men ocksĂ„ om hur övergrepp och skam formar oss och vĂ„ra relationer. Det handlar om sprickor som inte gĂ„r att fylla igen och om hur historien hinner ikapp och blir lika betydande nu som dĂ„.