(158)

Hett blod, kalla nerver

ljudbok


I januari 1918, precis nÀr inbördeskriget brutalt splittrar det nya landet Finland, föds ett litet gossebarn som fÄr namnet Antti Kokkoluoto. Hans jordemor Linnea Lindeman, tillika fiskare och spÄgumma, förutspÄr att han kommer att leva till den 12 juli 1990.

För att testa förutsÀgelsen utmanar Antti gÄng pÄ gÄng döden. Men han överlever vinterkriget, gifter sig och utför nya hjÀltedÄd under fortsÀttningskriget, för att senare dras in i en affÀr med en vapengömma.

Datumet för hans hĂ€danfĂ€rd nĂ€rmar sig och han förbereder ett hejdundrande kalas. Över tusen gĂ€ster anlĂ€nder pĂ„ den utsatta dagen och Antti gör sig redo för den sista resan. Men hur gĂ„r det egentligen med spĂ„domen? Ska den slĂ„ in?


UpplÀsare: Tomas Laustiola
LĂ€ngd:

3.6

158 recensioner

Örjan

2024-04-10

Upplyftande historia om hur mycket skickliga, mÄlmedvetna och modiga kvinnor och mÀn kan göra och betyda för varandra. BerÀttelsen avhandlar mÄnga och svÄra Àmnen, men lyckas ÀndÄ behÄlla författarens typiskt optimistiska uttryck och humor. Jag underhölls och inspirerades! Bra finlandssvensk upplÀsare ger boken lite extra koppling till Finland, vilket uppskattas! Rekommenderas till alla som tycker om underfundig humor och drÄpliga karaktÀrer.

Daniel

2023-08-20

Mer allvarsam och inte lika skruvad som mÄnga andra av Artos böcker.

Thor

2023-08-06

Alltid intressanta fÀngslande historier. Bra upplÀsare