(6)

Herbariet

ljudbok


LÀsvÀrt Àr bara förnamnet.

Allt om TrÀdgÄrd

Vilken fantastiskt intressant och lÀrorik bok.

Plaza Interiör

Att bli intresserad av grönsaksodling Ă€r som att hamna med rumpan före i en soptunna – förrĂ€diskt enkelt att sjunka ner i och helt omöjligt att ta sig ur. Att bli intresserad av örtodling och vilda vĂ€xter Ă€r betydligt mer labyrintiskt. Vissa vĂ€xter gĂ„r att glufsa i sig, andra Ă€r nyttiga i mĂ„ttliga mĂ€ngder och ett par stycken kan bota ett sjukt hjĂ€rta eller stoppa ett friskt, med bara nĂ„gra milligrams skillnad.

Herbariet Àr en vetenskapssagobok och odlingsmanual om lÀkevÀxter frÄn slingerkrasse och salvia till mjöldryga och malört. En bok som reder ut bÄde hur man utvinner hydrolat ur lavendelblommor, hur man gör egen absint, och huruvida vÀxter kan se, höra och lÀsa dina tankar.

Ett gÀng pressade favoritvÀxter och alla de infusioner, macerationer och sprittinkturer som gör deras magi tillgÀnglig för mÀnniskan. För som de flesta örtodlare redan vet: Den enes medicin Àr den andres cocktail.

Elin Unnes Ă€r rockjournalisten som började leva ett hemligt dubbelliv som odlare. Hon har varit redaktör pĂ„ tidningar som Darling, Vice och Rodeo, och skriver regelbundet om musik för Dagens Nyheter. Numera skriver hon Ă€ven för Allt om TrĂ€dgĂ„rd. Hon har tidigare skrivit boken The Secret Gardener (2014), som utsĂ„gs till Årets svenska mĂ„ltidslitteratur i kategorin KökstrĂ€dgĂ„rdslitteratur och beskrevs som ”Den intressantaste och mest lĂ€rorika bok jag har lĂ€st i Ă„r” av Jan Gradvall i Dagens Industri.

Fotografer Àr Valdemar Asp och Lina Scheynius, formgivare Àr Stefan FÀlt.

Elin Unnes Àr tillbaka. Hurra!

Allt om TrÀdgÄrd

En fascinerande vetenskaplig sagobok och odlingsmanual för lÀkevÀxter som slingerkrasse, salvia och malört.

Buffé

BladvÀndningsvarning utfÀrdas.

Kristianstadsbladet

HĂ€ftig bok.

SVT Go' kvÀll

Med ett underhÄllande sprÄk virvlande som en humla berusad pÄ mjöldryga pollinerar Unnes boken med vetenskap och icke-vetenskap, magi och folktro, kuriosa och egna odlingsupplevelser av gott och ont. Resultatet blir en charmig tinktur med potentiellt dödlig beska för alla som Àr intresserade av sambanden mellan vÀxter, medicinhistoria och magi.

Gourmet

Vilken fantastiskt intressant och lÀrorik bok.

Plaza Interiör

Nya boken Herbariet: VĂ€xter till mat, magi och medicin av Elin Unnes beskrivs som en kombinerad vetenskapssagobok och odlingsmanual.

Mariestads-Tidningen

Författaren och odlaren Elin Unnes Àr kvinnan som kan tala med vÀxter!

Damernas VĂ€rld

...den magiskt snygga odlingsboken Herbariet.

Books & Dreams

Fotona pÄ vÀxter som utsÀtts för elektricitet Àr helt magiska.

Folkbladet

NÀr Elin Unnes skriver om vÀxter och örter Àr det mycket mer spÀnnande Àn nÀr andra skriver om klubbar och Àventyr. För tvÄ Är sedan slÀppte Elin Unnes sin redan klassiska odlingsbok, The secret gardener. Nu kommer uppföljaren Herbariet.

Jan Gradvall, DI Weekend

Missa inte denna!

Vegourmet

Att göra-lista: LÀsa Elin Unnes fantastiska bok Herbariet.

BorÄs Tidning

Jag Ă€lskade Elins förra bok The secret gardener och henens citat ”blommor Ă€r töntiga, hĂ€r Ă€gnar vi oss Ă„t grönsaker”. Efter att gjort upptĂ€ckten att Ă€ven de allra flesta blommor Ă€r Ă€tliga, att det finns en hel vĂ€xtvĂ€rld dĂ€r ute som kan stĂ€nga sĂ„r, stoppa ditt hjĂ€rta och öppna ditt tredje öga. Lite vetenskap, mycket husmorstips och en stor dos magi!

Malin Persson, Elle Decoration

Boken Àr full av humor och en hel del aha- och va? -upplevelser

Ljusdals-Posten

Efter succĂ©boken ”The Secret Gardener” har rockjournalisten och odlaren Elin Unnes störtat pĂ„ huvudet rakt in i vĂ€xtmagin. HĂ€r handlar det om krukvĂ€xter som pratar med varandra och med oss, om kloka gummor och elaka lĂ€kare. DĂ€remellan fĂ„r du recept pĂ„ bĂ„de kvittenmarmelad och rosenvodka. Samt pĂ„ ett sköljmedel för den som vill sluta med hĂ„rschampo.

Eskiltsuna Kuriren