(1931)

Hemligheten

ljudbok


Hemligheten Àr en bok för singlar som tröttnat pÄ att vÀnta och som vill veta vad de kan göra för att hjÀlpa framtida kÀrleksrelationer pÄ traven. Men ocksÄ för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som hÀnder i oss nÀr vi försöker gÄ frÄn förÀlskelse och vidare in i en varaktig kÀrleksrelation.

Med utgÄngspunkt frÄn de senaste Ärens psykologiska forskning menar författarna att vi mÀnniskor i allra högsta grad kan pÄverka vÄra förutsÀttningar bÄde för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. HÀr visas hur detta gÄr till, bÄde i teori och praktik. Hemligheten Àr en bok som bÄde berör och skapar förÀndring.

Med sin egen historia som sprĂ„ngbrĂ€da tar sig journalisten Dan Josefsson hĂ€r an den största frĂ„gan av alla: kĂ€rleken. Mer eller mindre alla mĂ€nniskor drömmer om att trĂ€ffa nĂ„gon att dela sin stund pĂ„ jorden med, men mĂ„nga har svĂ„rt att ta steget frĂ„n förĂ€lskelse till varaktig relation. Och det Ă€r samtidigt inte ovanligt att de som lever i lĂ„nga förhĂ„llanden Ă€ndĂ„ upplever att nĂ„got vĂ€sentligt saknas i relationen – den sanna nĂ€rheten, sjĂ€lsligen och kroppsligen. Varför blir det sĂ„ hĂ€r och vad kan vi göra Ă„t det?

Det finns inga enkla svar men med hjĂ€lp av psykoterapeuten Egil Linge visar Josefsson hur mycket kan förklaras med det som inom psykologin kallas anknytningsteorin. Enligt denna uppstĂ„r det redan under vĂ„r tidiga barndom vissa mönster i vĂ„rt sĂ€tt att knyta an till andra mĂ€nniskor och dessa lever sedan vidare i vĂ„rt vuxna liv – pĂ„ gott och ont. Samtidigt Ă€r vi aldrig dömda att upprepa tidigare beteenden – vi kan bryta mönstret och skapa förutsĂ€ttningar för nĂ€rhet och varaktiga relationer. Denna bok ger dig de redskap du behöver för att slĂ€ppa in kĂ€rleken i ditt liv – och fĂ„ den att stanna.



4.2

1931 recensioner

Slobodanka

2024-03-27

bra

Bodil

2024-03-18

Önskar att den funnits för 45 Ă„r sedan!

Jenna

2024-03-08

Jag lÀr mig mer och mer om hur anknytning pÄverkar mina relationer. den hÀr boken var enkel att ta till sig, tydlig och gav mig mÄnga redskap att ta med inför framtiden!