(165)

Helvetet tur och retur

ljudbok och e-bok


Helvetet tur och retur Àr boken om fotbollsspelaren och ikonen Andreas Haddads minst sagt gripande livshistoria.

Andreas vÀxte upp i Solna, en av Stockholms mÄnga förorter. En bra uppvÀxt pÄ mÄnga sÀtt, men dÀr sorgen och skammen av att ha blivit övergiven av sin pappa hela tiden förföljde honom och fÀrgade hans liv.

Han hittade fotbollen, en fristad och en plats dÀr talangen var det enda som betydde nÄgot. Han tog sig till toppen men stötte pÄ problem i form av skador. Skador som ledde till en lÄng rad operationer och slutligen en dom om fotbollsinvaliditet. Den vÀrsta dom en fotbollsspelare kan fÄ.

Ett liv gick i bitar, men framför allt, en identitet gick förlorad. I jakten pÄ en ekonomisk trygghet hamnar Andreas i en mörk vÀrld. Ett liv med stora risker och konsekvenser. Ett liv dÀr det handlar om att Àta eller bli Àten.

Men mitt i mörkret finner Andreas ett ljus, en vÀg tillbaka, som börjar med hans sons födelse. Hur kÀrleken tar honom tillbaka till fotbollsplanen, trots lÀkarnas tvivel.

Boken tar oss med pÄ djupet och behandlar de flesta av de kÀnslor vi nÄgon gÄng upplever i livet. Men ocksÄ vad ett driv och en vilja att aldrig ge upp kan fÄ dig att Ästadkomma. En Àrlig och naken skildring av en mÀnniska som tappade hoppet om livet, men som vÀnde den tunga bördan till en styrka med hjÀlp av kÀrleken till sin son. Och pÄbörjade en resa tillbaka till det liv han sÄ desperat ville ha tillbaka.

Med en karriÀr i lag som Assyriska, klubbar utomlands och nu i Hammarby, berÀttar Andreas för första gÄngen sanningen om sitt liv och lÄter oss följa med bakom kulisserna pÄ hans resa mellan himmel och helvete. Tur och retur.



3.7

165 recensioner

Hildo

2023-11-06

Intressant lÀsning och Andreas kamp och dubbelliv. Bra upplÀsare.

Lukas

2023-08-19

Livsförandrande och vÀldigt bra bok, kunde har varit mycket lÀngre!!

Viktor

2022-01-26

LĂ€rande life story