(4258)

Helvetet inifrån : femton år i Sveriges största brottsorganisation

ljudbok


Michael ”Mega” Johannessen från Göteborg grät av lycka då han fick veta att han hade utsetts till fullvärdig medlem i Hells Angels MC. Tre års hårt slit var över och Michael och hans klubbkamrater skulle äntligen få bära dödskallemärket, beviset på att de tillhörde mc-världens mest beryktade klubb.

När Michael kort därpå träffade Ebba tycktes han liv komplett. Hon kom egentligen från en helt annan värld, men lät sig inte skrämmas av de farliga attributen. Där andra såg ett hänsynslöst kriminellt gäng såg hon lojala vänner, färgstarka personligheter och ständig anledningar till fest.

I nästan tio år levde Michael och Ebba efter Hells Angels regler. Han som en av klubbens kriminella motorer, hon som egenföretagare och partyprinsessa. Att människor mördades och Ebba själv blev hotad av ”vännerna” räckte inte för att de skulle ifrågasätta sitt val.

Till sist skulle paret ändå ställas inför Hells Angels verkliga ansikte. Deras hus brann ner, ägodelar stals och Michael utsattes för beskjutning – allt för att han ansågs ha svikit organisationens ideal. Av fruktan för sina liv sökte paret hjälp hos samhället. En lång resa tillbaka till en vanlig tillvaro kunde börja.

Från sitt gömställe utomlands ger Michael och Ebba Johannessen sin osminkade berättelse för journalisterna Lasse Wierup och Daniel Olsson. Resultatet är en – även med internationella mått – unik skildring inifrån en organisation där inte ens de egna medlemmarna går säkra. Aldrig tidigare har myten om svenska Hells Angels blivit så avklädd.

Bildark i färg samt svartvita bilder i den löpande texten.

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic

Ljudboken Helvetet inifrån är en berättelse om den tidigare Hells Angels-medlemmen Michael ”Mega” Johannessen, skriven av Lasse Wierup och Daniel Olsson. I ljudboken som du kan lyssna gratis på i Nextorys app för ljudböcker får vi en avklädd och osminkad skildring inifrån en av världens mest beryktade MC-klubbar. Michael och hans fru Ebba Johannessen viger, utan att ifrågasätta, sina liv åt organisationen men känner ständigt lika stor fruktan för polisen som för de egna medlemmarna i klubben.

De lever ett hänsynslöst liv, fyllt med lika delar kriminalitet som med fest och vänner. Ebba gillar livet som partyprinsessa i Michaels umgängeskrets. Men festen måste ta slut och en dag faller deras värld i klubben.

När Michael och Ebba sviker de ideal som finns inom Hells Angels MC så hotas de av sina tidigare vänner och medlemmarna i motorcykelklubben. Be beskjuts och deras hus bränns upp.

I ljudboken får ni berättat för er hur de blir tvungna att fly utomlands och tvingas vända sig till det samhälle som de själva tidigare har vänt ryggen till. I fruktan för sina liv väljer de att gå under jorden. Nu har nu chansen att lyssna på den fulla berättelsen Helvetet Inifrån som ljudbok, gratis på Nextory. En spännande historia om livet i och efter Hells Angels.


Uppläsare: Björn Wahlberg
Längd:

4.1

4258 recensioner

Christian

2024-03-14

Grymm bok

Rickard

2024-03-05

Superbra

Dr

2023-10-20

spännande