(40)

Hellre vara djävulen

ljudbok och e-bok


Den tjugoförsta boken i serien om John Rebus

»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« Lotta Olsson, DN

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« Magnus Utvik, SVT

När han motvilligt dragit sig tillbaka från yrkeslivet har John Rebus samtidigt gett upp de flesta av sina dåliga vanor. Det är bara en han inte lyckats bli av med: han kan fortfarande inte släppa ett olöst fall.

Men när Rebus börjar utforska händelserna bakom mordet på en glamorös kvinna på ett lyxhotell många år tidigare, vaknar det förflutna till liv igen med förnyad kraft. Rebus återser två gamla bekanta som är involverade i en utredning kring den brutala misshandeln av en maffiaboss. Och snart dyker ytterligare ett lik upp…

När Rebus börjar länka samman det förflutnas mysterier med nuets, upptäcker han att han inte är ensam om att vilja veta vad som hände i det där hotellrummet för fyrtio år sedan. Och att det finns någon som är beredd att göra allt för att brottet ska förbli olöst.

I översättning av David Nessle.

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Gold Dagger, en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn.


Uppläsare: Bengt Järnblad
Längd:

3.7

40 recensioner

Jan

2023-08-21

säkert kort, samma höga klass som övriga böcker i serien. Tyvärr krånglade uppspelningen återkommande rent tekniskt på Nextory. Slutade fungera och återgick till början.

Yvonne

2023-07-28

tror att Rebus gjort sitt

Erik

2023-07-25

B