(1142)

Helgonet

ljudbok och e-bok


Carin Gerhardsens kriminalromaner om teamet vid Hammarbypolisen prÀglas av gediget intrigbygge, StockholmskÀnsla med sinne för detaljer och ett persongalleri som engagerar och stannar lÀnge i minnet.

"Gud Àr god. I natt vill Gud oss vÀl." Det Àr vad den högt Àlskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tÀnker nÀr han segnar ner under den mÀktiga augustimÄnen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkvÀll i glada vÀnners lag.

Det Àr semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman frÄn Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med tvÄ nya förmÄgor. Den charmige rockaren Odd Andersson, kÀnd frÄn tv, och den oberÀkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen ÄtervÀnt till Sverige efter trettio Är som diplomathustru.

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla kÀllor en varm och generös mÀnniska, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhÀllets utstötta.

Det enda man har att gÄ pÄ Àr en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsÀttning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gÄtt för lÄngt och avrÀttades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för nÄgon av de mÀnniskospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och sÄ generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut pÄ en resa till skrÀckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött pÄ, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av mÀnniskans sjÀl.



4.2

1142 recensioner

Kim

2024-03-12

jag rekommenderar att alla lĂ€ser boken jĂ€ttebra😃

Cecilia

2022-10-21

StrÀcklyssnade. SpÀnnande och hemskt berÀttelse.

Maja

2021-11-09

VĂ€ldigt bra serie