(14)

Helande liv

ljudbok


Helande Liv, eller naturens lÀkande kraft, har alltid varit helarens och lÀkarens viktigaste bundsförvant, nödvÀndig för all verksam behandling. Den moderna skolmedicinen har utmönstrat detta begrepp. Med sitt logiskt analytiska synsÀtt ser den mÀnniskan som en maskin och tror sig kunna bota alla sjukdomar, nÄgot som i praktiken visat sig vara omöjligt.

I boken diskuterar Harald Blomberg behovet av ett nytt medicinskt paradigm, dÀr mÀnniskan ses som ett öppet system i stÀndig vÀxelverkan med sin omgivning, ett system som strÀvar efter att upprÀtthÄlla sin balans: Helande Liv.

Med ett sÄdant synsÀtt Àr lÀkaren inte lÀngre enbart hÀnvisad till det logiskt analytiska synsÀttet utan kan med hjÀlp av högerhjÀrnan och dess inriktning pÄ helhetssyn, symboler och intuition lÀra sig att Äterta Naturens Helande Kraft i sin tjÀnst. LÀkarvetenskapen blir Äter till lÀkekonst.

I boken beskriver Harald de rytmiska rörelser vi gör som spÀdbarn och som Àr nödvÀndiga för att vi ska samordna vÄra sinnen och greppa den fysiska verkligheten. Han belyser hur lÀkaren kan ta hjÀlp inte bara av dessa rörelser utan Àven av drömmar, rÀtt kost, kosttillskott mm, för att stimulera helande och lÀkning vid ADHD, DAMP, svÄra rörelsehandikapp, psykoser, autism och andra sjukdomar.

Boken Àr skriven 2006 och var Harald Blombergs första bok.