(786)

Havets hundar

ljudbok och e-bok


Mitt i natten vaknar Saga med bultande öga och sprucket ögonbryn. Hon mÄste fly. NÀr hon ger sig av Àr det för att aldrig ÄtervÀnda.

Under sin flykt kommer Saga i kontakt med havshundarna – vikingatidens mĂ€nniskohandlare. Och snart fĂ„r Saga veta nĂ„got omvĂ€lvande om sin egen bakgrund. Men kommer hon nĂ„gonsin fĂ„ reda pĂ„ sanningen?

Havets hundar Àr första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden. Boken Àr fylld av starka personportrÀtt och skildrar sÄvÀl spÀnnande resor och Àventyr som handel och vardag.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.1

786 recensioner

Jonathan

2024-03-28

Detta Àr en svÄr bok att kategorisera. Jag kan inte sÀga att det Àr en lÀsning man gör för de djupa karaktÀrerna eller för att följa ett spÀnnande hÀndelseförlopp. Det kÀndes snarare som en sorts dramatiserad faktabok dÀr man fÄr lÀsa om vardagen i ett samhÀlle nÀra sekelskiftet till Är 900. Boken Àr fylld med massor med smÄberÀttelser som inte leder nÄgonvart och i stort sÀtt alla berÀttelser fÄr ett abrupt och otillfredstÀllande slut. Författaren planterar frön i berÀttandet som i slutÀndan kÀnns helt onödiga för narrativets helhet. Man vet aldrig vem som Àr huvudperson i berÀttandet dÄ man I nÀstan varje kapitel byter karaktÀrsperspektiv, vilket ocksÄ gjorde det (för egen del) svÄrt att sÀrskilja alla namn i berÀttelsen. Det kan ha varit 6 eller 7 karaktÀrer som man fick se perspektiv frÄn. Det som dÀremot gjorde denna boken intressant Àr just beskrivelserna och berÀttandet om miljön som i sjÀlva verket Àr berÀttelsens riktiga huvudperson. SÄ lÀs inte denna boken för sjÀlva berÀttelsen, utan för att fÄ en sorts inblick i en möjlig version av hur vardagen kan ha sett ut under vikingatiden.

eddy

2024-02-09

Mycket spÀnnande

Anna

2024-02-08

Bra historia