(0)

Hasses andra bok

e-bok


Detta Ă€r redan Hasses andra dagbok. Den första tog slut sĂ„ snart – det fanns sĂ„ mycket att skriva om! Bok nummer tvĂ„ har han fĂ„tt av pappa, som skickat den till honom, trots att det inte ens Ă€r hans födelsedag förrĂ€n om mer Ă€n hundra dagar. Det Ă€r dĂ„ Hasse fyller hela nio Ă„r. Men mycket hinner hĂ€nda under dagarna fram tills dess, som han flitigt skriver ner i den hemliga dagboken. Han har förresten kommit pĂ„ ett nytt och sĂ€kert gömstĂ€lle att ha boken pĂ„, dĂ€r ingen annan kan hitta den.

Hasse har en hemlig dagbok dÀr han kan skriva om allt. Han skriver om alltifrÄn roliga och spÀnnande saker till sorgliga och lÀskiga grejer. Dagboken fyller han med bÄde berÀttelser om vad som hÀnder honom och med tankar han gÄr och bÀr pÄ.

Siv Widerberg Ă€r en vĂ€lkĂ€nd svensk barn- och ungdomsförfattare som skrivit över 60 titlar. Widerberg fick redan 1978 Nils Holgersson-plaketten för sin samlade produktion och har efter det fortsatt hĂ„llit sig aktuell. År 2011 tilldelades hon Barnboksakademins EldsjĂ€lspris för sina mĂ„nga böcker och för sitt stora engagemang för barn och unga.