(37)

Harun och sagornas hav

ljudbok och e-bok


Harun och Sagornas Hav handlar med modern inramning om en indisk sagoberÀttare som förlorat sin inspiration sedan hans fru avvikit med en Àlskare. Harun, sonen i familjen ger sig ut i vÀrlden för att Ätervinna sin fars förlorade sagoskatt och fÄr vara med om en rad fantastiska Àventyr pÄ jordens andra, osynliga mÄne frÄn vars "sagohav" alla sagor kommer. HÀr Àr familjekrisen förvandlad till ett storkrig mellan tvÄ makter, historieberÀttarna och tillatigarna. De som vill göra slut pÄ allt historieberÀttande förefaller oslagbara tills Harun med sin starka kÀrlek till fadern skÀnker sÄvÀl denna som alla andra sagor ett gott och lyckligt slut.

Harun och Sagornas Hav Àr en spÀnnande, medryckande vuxensaga, lika ordförÀlskad som Rushdies historier brukar vara, full av ovÀntade vÀndningar och en hel del lagom outredda berÀttelsetrÄdar som vi inte kan lÄta bli att nysta vidare pÄ.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.7

37 recensioner

Chris

2023-04-09

Rushdie levererar Àven nÀr det gÀller den yngre lÀsaren. MÄnga samhÀllskritiska perspektiv pÄ ett lÀttsamt sagolikt vis.