(464)

Haralds mamma

ljudbok


SvÀrdotter och svÀrmor möts pÄ en flygplats. Under ett dygn invÀntar de ett försenat plan och alltefter timmarna gÄr blir konfrontationerna mer obönhörliga. Vad hÀnder nÀr man inser att man plötsligt Àr tre personer i en parrelation?

”Jag var inte tillfĂ„ngatagen. Jag satt inte gisslan. Jag var inte i helvetet. Det var inte djĂ€vulen som slagit sig ner vid mitt bord för ett kort smĂ„prat. DjĂ€vulen hade bockfot. DjĂ€vulen drack inte pĂ€ronfestis. Haralds mamma var en helt vanlig kvinna som ville trĂ€ffa sin son efter att han tillbringat sex veckor pĂ„ ett behandlingshem i norska fjĂ€llen. Den stora frĂ„gan var varför jag var dĂ€r och vill trĂ€ffa hennes son efter att han tillbringat sex veckor pĂ„ ett behandlingshem i norska fjĂ€llen.”

Haralds mamma Àr Johanna Frids Äterkomst efter genombrottsromanen Nora eller Brinn Oslo brinn.


UpplÀsare: Emma Peters
LĂ€ngd:

3.5

464 recensioner

teresa.segerstrom

2024-01-25

Jag hade svÄrt för upplÀsaren. Den redan spetsiga text blev omöjligt Ànnu spetsigare pga upplÀsaren. Det blev för mycket helt enkelt. Tyckte dÀremot vÀldigt mycket om Johanna Frids första roman.

Anki

2023-12-26

Alldeles för lÄng för sitt innehÄll, det kÀnns som en novell som strÀckts ut till roman. Lite för rörig, i vart fall som ljudbok, sÄ att det var mÄnga tillfÀllen dÀr jag blev osÀker pÄ vem som sa vad och vad som var del av en dialog eller bara nÄgons tankar, och vad som utspelade sig i bokens nu pÄ flygplatsen/hotellet, och vad som var minnen. Annars ett trÀffsÀkert portrÀtt av en sÄrig svÀrmor-svÀrdotterrelation, med bÄde humor och allvar.

Anonym

2023-11-23

Tror den skulle vara bÀttre att lÀsa sjÀlv.