(22)

Harald och den lila kritan

ljudbok och e-bok


En kvÀll bestÀmmer sig Harald för att gÄ ut och gÄ i mÄnskenet. Men det finns ingen mÄne och ingen vÀg att gÄ pÄ, sÄ Harald ritar en mÄne och en vÀg med sin lila krita. Det blir början pÄ ett magiskt, förunderligt Àventyr. Harald gÄr genom en skog, möter en farlig drake, fÀrdas med bÄt över öppet hav. Till sist, efter en rad spÀnnande upplevelser, Àr han trött och det Àr dags att ta sig hem igen. Men hur ska han kunna hitta tillbaka?

Harald och den lila kritan kom ut första gÄngen 1955 och har sedan dess aldrig gÄtt ur tryck. Flera gÄnger har den utsetts till en av de bÀsta barnböckerna genom tiderna. I och med denna utgÄva presenteras boken för första gÄngen pÄ svenska i sin ursprungliga form, med digitalt restaurerade originalillustrationer.

CROCKETT JOHNSON var en pseudonym för David Johnson Leisk [1906-1985], en amerikansk tidningstecknare och barnboksförfattare född i Queens, New York. Harald och den lila kritan [Harold and the Purple Crayon, 1955] Àr hans mest kÀnda och Àlskade barnbok. Boken har sÄlt i över 2 miljoner exemplar vÀrlden över och har aldrig gÄtt ur tryck. I och med denna digitalt restaurerade presentutgÄva presenteras boken för första gÄngen pÄ svenska i sin ursprungliga form.