(7)

Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

e-bok


Effektivt 10-stegsprogram mot stress

Stress Ă€r ett av det moderna livets stora hĂ€lsoproblem. Det finns sĂ„ mycket brĂ„dskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju – sedan. TyvĂ€rr har detta sedan en obehaglig förmĂ„ga att utebli.

I Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska fÀrdigheterna som krÀvs för att kunna stressa mindre, vara mer nÀrvarande eller bara ta det lugnare.

Hantera din stress med KBT ger kunskap om vad stress egentligen Ă€r och hur den pĂ„verkar vĂ„r hĂ€lsa och prestationsförmĂ„ga. LĂ€saren fĂ„r veta vad det Ă€r som gör oss stressade och hur vĂ„ra tankar, handlingar och kroppsliga processer pĂ„verkas sĂ„vĂ€l pĂ„ kort som pĂ„ lĂ„ng sikt. Med hjĂ€lp av tekniker frĂ„n kognitiv beteendeterapi som Ă€r erkĂ€nt effektiva ger boken lĂ€saren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta fĂ€rdigheter för att bĂ€ttre hantera stressen i vardagen. HĂ€r finns praktiska övningar och tekniker för att lĂ€ra sig analysera sin livssituation, sĂ€tta upp konkreta mĂ„l för förĂ€ndring och – inte minst – förĂ€ndra sitt sĂ€tt att tĂ€nka och agera.

Boken lÀmpar sig dÀrför för alla som kÀnner att den vardagliga stressen har blivit ett hinder för att mÄ bra, nÄ sina mÄl och prestera vÀl samt kÀnna sig tillfreds med livet.

Ur innehÄllet:

Vad Àr stress?

Hur fungerar KBT?

SjÀlvkÀnsla och beteendemönster som ökar sÄrbarheten för stress

Stressymptom

Utmattningssyndrom

Sömnrubbningar

Kronisk smÀrta

Tankar och beteendemönster

Acceptans och mindfulness

Tio steg mot minskad stress

Förordet till boken Àr skrivet av den vÀlrenommerade psykologen och psykoterapeuten Anna KÄver, som Àven Àr författare till mÄnga uppmÀrksammade böcker.

Giorgio Grossi Àr filosofie doktor i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han Àr dessutom en mycket uppskattad förelÀsare och har tidigare gett ut boken I balans (2004).