(76)

Hamnet

e-bok


Vinnare av det prestigefulla Women's Prize for Fiction!

EnastÄende roman om familj, förlust och historien bakom Hamlet.

I 1500-talets England förÀlskar sig en fattig latinlÀrare i den excentriska Agnes. Hon vandrar runt pÄ familjeÀgorna med en falk pÄ axeln och Àr lika fruktad som eftertraktad för sina kunskaper om lÀkevÀxter. Mötet leder till Àktenskap, de flyttar till Stratford och fÄr tre barn: dottern Susanna och tvillingarna Hamnet och Judith.

Agnes gÄr in i rollen som omsorgsfull mor och fru, samtidigt som hennes mans författarkarriÀr börjar ta fart och pesten hÀrjar runt om i landet.

NÀr hans tvillingsyster blir svÄrt sjuk Àr det den elvaÄriga Hamnet som ger sig ut för att hÀmta hjÀlp. Men tragiskt nog Àr det istÀllet han sjÀlv som dör. Fyra Är senare skriver hans far tragedin Hamlet.

Hamnet Àr en hypnotisk bladvÀndare om de hÀndelser som inspirerade William Shakespeares mÀsterverk Hamlet. Det Àr ett rörande portrÀtt av ett Àktenskap och det starka bandet mellan tvillingsyskon, och en förkrossande gestaltning av en familj hÀrjad av sorg och förlust.

"Den hÀr hudlösa, smÀrtsamma romanen Àr Maggie O'Farrells bÀsta hittills, och en av de vackraste jag har lÀst om att försöka hitta en vÀg tillbaka till livet efter en förlust." - Yukiko Duke, Vi LÀser

"... en historia som skakar om och berör" - Damernas vÀrld

"Maggie O'Farrell har skrivit en magnifik roman ... EnastÄende." - The New York Times

"Underbar fantasirikedom ... Jag blev fullstÀndigt förtrollad av berÀttelsen som vÀxte fram." - The Times

"Ett riktigt mÀsterverk. Den hÀr boken Àr fylld av hÀpnadsvÀckande, vÀlavvÀgda stycken. Den historiska romanen nÀr den Àr som bÀst." - Publishers Weekly

"O'Farrell Àr verkligen nÄgot i sÀrklass ... Det hÀr Àr en bok som Àr vÀrd att vinna priser." - The Guardian

Maggie O'Farrell Àr den kritikerrosade författaren bakom bÀstsÀljare som Ett hjÀrtslag frÄn döden och Sommaren utan regn. Hamnet Àr hennes nionde roman - kritikerrosad och vinnare av Women's Prize for Fiction 2020.



3.7

76 recensioner

Marianne

2023-07-30

Älskade sprĂ„ket och innehĂ„llet

Birgit

2023-06-16

En intressnt historia, ger en inblick i hur man levde familjeliv pÄ femtonhund.ratalet. HÄrd barnuppfostran. Första delen av boken var tung. Sedan mer intresa nt, kÀrleken hÀrligt beskriven. Förlossningen i skogen livfullt beskriven. Att leva frÄnskilda under sÄ lÄnga tider mÄ slita pÄtilliten till varandra. En livfull skildring frÄn en annan tid ett annat liv. Att mista ett barn har sÀkert i alla tider givit olÀkta sÄr.

Anna

2022-01-30

En bok som tog lÄng tid att komma in i, men som sedan blev en bok jag inte kunde lÀgga undan.