(3482)

Halva Malmö består av killar som dumpat mig

ljudbok och e-bok


”Jag är helt blown away av Amanda Romares debutroman … Hennes sätt att skriva är helt jäkla fantastiskt, så briljanta analyser. Irriterande träffsäkert och initierat, smärtsam igenkänning. Asgarvsframkallande humor men även nödvändig smärta.”

Denise Rudberg

Halva Malmö består av killar som dumpat mig är en bister men underhållande lägesbeskrivning av jakten på kärlek från Skåne till Lycksele.

Fyra av tio vuxna i Sverige lever i singelhushåll. Det borde finnas nästan tre miljoner singlar i vårt avlånga land, och ett enormt antal potentiella partners för den som längtar efter kärleken. Ändå vill ingen bli tillsammans med huvudpersonen i Amanda Romares svarta och underhållande debutroman.

För I will always love you är en mening som huvudpersonen i Halva Malmö består av killar som dumpat mig aldrig verkar få höra. På riktigt. Hon har testat allt. Dejtat killar över sin liga, i sin liga, under sin liga, svajpat på Tinder och raggat ute. Hon har dejtat jurister, forskare, bartenders, ingenjörer, livsmedelsförsäljare och snickare. Hon har varit undergiven och dominerande, men förblir övergiven. Hon har svårt att ens komma till second base, en andra dejt. Det är samma för hennes vänner. Tillsammans försöker de förstå den ekvation som det är att vara singel i det tjugoförsta århundradet.

”En fenomenalt rolig bok om att uppriktigt längta efter kärlek men att om och om igen bli ratad av typer man kanske inte ens ville ha.”

Anna Andersson, Aftonbladet

”[Halva Malmö ...] rymmer en prosa med oväntat mycket mörker, och samtidigt är det så förbannat roligt … Att läsa Amanda Romare är som att lyssna på studsigt glad indiepop med oändligt sorgliga texter. Som att dansa fastän hjärtat brister.”

Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

”Det är både nattsvart och kul när Amandas Romares huvudkaraktär dejtar alla möjliga … En underhållande och stundvis igenkännbar bok om tinderträsk, dejting och singelliv.”

Bäst just nu, Nöjesguiden

”Amanda Romare rör vid detta onämnbara. Skäms inte för att skriva fram det misslyckande som vår kultur betraktar den ofrivilliga som bärare av. Däri ligger den stora styrkan i hennes text. Att den vågar se de delar av livet vi absolut inte kan påverka rakt i ögonen. ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig” ger röst till en erfarenhet som ingen fram tills nu klarat av att skildra med sådan precision. Je suis Amanda Romare. Alla singlar jag känner skulle bära t-shirten om den fanns.”

Sara Martinsson, Smålandsposten

”[Halva Malmö ...] är rena rama skriet från Tinderkulturen. Men Romare lyckas göra både konst och humor av det icke avundsvärda tillstånd som uppstår när man för-söker behålla sin mänsklighet i en värld full av Belgian blue-typer.”

Catia Hultquist, Dagens Nyheter

”Boken är rolig och lättsam feelbad, fylld av självdistans”

Elina Pahnke, Aftonbladet

”den är väldigt rolig, vilket i mina ögon är det högsta beröm man kan ge en bok eller författare.”

Jonatan Unge, Fokus



3.7

3482 recensioner

linnea

2024-01-01

Rolig och igenkännande till en början. Men tyvärr rätt upprepande och tradig efter ett tag.

louise.klanga.hoglund

2023-12-27

.

Bianca

2023-09-18

Roligt skriven och underhållande, men det var lite som att lyssna på en jobbig tjejkompis som inte kan ta tag i sitt liv eller göra rimliga val och obsessar över fel saker. Säkert superrelaterbar för någon som är singel tho, men inte för någon som är lyckligt kär i ett tryggt förhållande