(0)

Halva liv

e-bok


En son vakar vid sin fars sjukbĂ€dd. De har knappt nĂ„gon relation att tala om. ÄndĂ„ vet sonen att fadern Ă€r den enda som kan förstĂ„ honom i den kris han befinner sig i, förskjuten av sin slĂ€kt och ensam inför hotet om ett fĂ€ngelsestraff: samma far som fördömt hans val att bli en ”gora” (vit man) och alltid betonat vikten av plikt, tradition och sjĂ€lvuppoffring.

Men skrapar man pÄ faderns ointagliga yta finns hemligheter som binder samman dÄ och nu. I ett svenskt 80-tal lever en pakistansk man ett dubbelliv, med familj i Lahore men kÀrleken i Sverige. I hemlandet tror man att han lever ett liv i lyx. Det Àr alltid fest nÀr han kommer hem med nya gÄvor och pengar. MÄnga Är senare börjar sonen förstÄ att pappan i sjÀlva verket stÄtt lÀngst ner pÄ samhÀllsstegen och betalat ett enormt pris för sin önskan att ge sina söner ett bÀttre liv.

Om familj och arv, hemligheter och lögner, passion och plikt och den okuvliga mÀnskliga lÀngtan efter att bli hel, handlar Qaisar Mahmoods första roman.

Qaisar Mahmood Àr född i Lahore, Pakistan. Han blev mycket uppmÀrksammad för Jakten pÄ svenskheten, en bok om oss svenskar och vÄra idéer om vilka vi Àr, och debatterar ofta frÄgor som rör mÄngfald och integration.