(499)

Lovisas val

ljudbok och e-bok


Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills hon förlorar jobb och självupptagen fästman under en och samma vecka.

Tilltufsad återvänder Lovisa till Halleholm där hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé på torget; ja, hela det 1700-talshus där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia sydde haute couture till Stockholms societet på mellanvåningen.

Men testamentet innehåller en hake: om Lovisa vill sälja egendomen innan hon fyller 30, måste hon sälja till den andra grenen av släkten - familjen Halleholm. Och efter en tragisk händelse i det förflutna, har Lovisa även ärvt den djupa och bittra fejden mellan släktgrenarna Lindegren och Halleholm.

När industrimagnaten Reuben Halleholm använder all sin korrupta makt för att tvinga Lovisa att sälja huset måste hon överväga sina begränsade val. Vågar hon öppna bageriet på nytt? Har hon det som krävs för att föra familjetraditionen vidare?

Och när Reubens bror Axel återvänder till Halleholm och känslor väcks inom Lovisa blir valet ännu svårare. Hur ska hon kunna stå fast vid lojaliteten mot sin älskade farmor Amelia?

Halleholm - Lovisas val är en modern Romeo och Julia-historia, en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård. En berättelse om kärlek, lojalitet - och ljuvliga kanelbullar.


Uppläsare: Rachel Mohlin
Längd:

4.0

499 recensioner

Marie

2024-03-29

Lite rörig i början men när jag landat i den var den bra.

Jan

2024-03-28

Mycket fängslande.

Anita

2024-03-22

Trevlig bok, bra uppläsare!