Hälsosegrar : Den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Hälsosegrar : Den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Hälsosegrar : Den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Hälsosegrar : Den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll!

Här presenteras den allra senaste forskningen om hur rörelse, mat och återhämtning påverkar vår hälsa. Vi får veta vad som händer i kroppen och i hjärnan när vi till exempel stressar för mycket, sover dåligt, sitter för länge eller inte får i oss tillräckligt med näring. Men också hur vi faktiskt kan omsätta den kunskapen i praktiken och ändra våra beteenden. Hur vilar man hjärnan? Vad är egentligen "nyttig" mat? Och vilken funktion fyller vardagsmotionen? Fokus ligger på de vardagliga utmaningarna och de små men hållbara förändringar som kan göra stor skillnad.

Med gedigen kunskap och ett motiverande tilltal varvar de tre författarna vetenskapliga fakta och studier med konkreta tips. Sammantaget blir det ett inspirerande smörgåsbord av fullt genomförbara livsstilsförändringar som kan göra stor skillnad för hur vi mår.

Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. I 16 år har hon arbetat som kostrådgivare för Sveriges olympiska kommitté med att förbättra kosten för våra mest framgångsrika idrottare. Hon skriver regelbundet i SvD om frågor som rör mat, näring och en aktiv livsstil och är författare till böckerna Maten bakom resultaten och Vego i världsklass.

Sissela Nutley har disputerat inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon är idag knuten till Karolinska Institutet och en flitigt anlitad föreläsare inom förebyggande av psykisk ohälsa, hjärnans formbarhet och relationen till sociala medier. Hon har tidigare skrivit boken Distraherad: hjärnan, skärmen och krafterna bakom.

Örjan Ekblom är professor i idrottsvetenskap och doktor i fysiologi. Han arbetar på GIH och forskar om hur fysisk aktivitet, stillasittande och kondition påverkar en människas fysiska och mentala hälsa. Han har tidigare skrivit läromedel och medverkat i arbetet med att ta fram svenska rekommendationer för fysisk aktivitet.

Hälsosegrar : Den vetenskapliga vägen till ett friskare liv är tillgänglig som e-bok.

  • E-bok

    Publicerad : 2021-12-30

    Språk: Svenska

    Förlag E-bok: Norstedts

    ISBN E-bok: 9789113116457

Visa mer
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.